Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ples milijuna se nastavlja

Nogometno tržište ne miruje: Pregled najvažnijih transfera koji su ostali u sjeni SP-a

Vrlo je zanimljivo na tržištu igrača koje ne miruje unatoč Svjetskom prvenstvu.

Ante Ćorić (Foto: AS Roma/Twitter) (Foto: AS Roma/Twitter)

Glavna tema posljednjih je tjedana Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali u sjeni najvećeg svjetskog sportskog događaja odvijaju se i ostale nogometne aktivnosti.

Jedna od njih su transferi, koji u su ovoga ljeta zbog Mundijala pali u drugi plan. No tržište ne miruje, a klubovi su vrlo aktivni u slaganju igračkih križaljki. Donosimo pregled najvažnijih transfera koji su dosad kompletirani na nogometnom tržištu.

Rooney napustio Englesku

Velika vijest stiže iz Engleske: Wayne Rooney napustio je Everton i potpisao za američki D. C. United. Rooney je odigrao 16 premierligaških sezona: 13 u Manchester Unitedu te tri u Evertonu (zadnju i prve dvije). Procjenjuje se da je klub iz američke prijestolnice platio Evertonu oko 10 milijuna funti.

Ostali engleski klubovi zasad miruju. Liverpool je već ranije doveo Fabinha i ostao bez Emrea Cana, koji je pojačao Juventus, dok je Arsenal doveo švicarskog kapetana Stephana Lichsteinera i vratara Bayer Leverkusena Bernda Lenu. Liverpool je pokušao dovesti i zvijezdu Lyona Nabila Fekira, ali taj je transfer, barem zasad, propao.

Zasad je vrlo mirno i u Primeri. Od španjolskih teškaša jedino je Atletico Madrid osigurao veliko pojačanje, potpisavši Thomasa Lemara iz Monaca za 58 milijuna eura. Veliki posao napravila je i Valencia, koja je za 25 milijuna eura od Intera otkupila Geoffreyja Kondogbiu.

Roma najaktivnija u Italiji

Sportski direktor Rome Monchi, tvorac seviljskog čuda, radi punom u parom i u novom klubu. Čak osam novih igrača pojačalo je Vučicu: među njima je najzvučnije ime Javier Pastore, koji je stigao iz PSG-a, a tu su i naš Ante Ćorić te veliki nizozemski talent Justin Kluivert, sin legendarnog napadača Patricka.

Najveći posao odradili su Roma i Inter: novi igrač Nerazzura postao je Radja Nainggolan, a u suprotnom smjeru otišli su Davide Santon, Nicolo Zaniolo i 24 milijuna eura.

Osim Emrea Cana, talijanski prvak Juventus doveo je za 36 milijuna eura portugalskog beka Joaa Cancela, igrača Valencije koji je većinu sezone proveo na posudbi u Interu.

Ante Ćorić (Foto: AS Roma/Twitter) Ante Ćorić (Foto: AS Roma/Twitter) (Foto: AS Roma/Twitter)

Vrlo brojna hrvatska kolonija u Italiji postala je još veća. Darijo Srna napustio je Šahtar nakon 15 godina i postao novi igrač Cagliarija, dok bi Alen Halilović trebao postati novi igrač Milana, koji je izbačen iz Europe na dvije godine.

Dinamo doveo cijelu momčad

Vrlo su aktivni i hrvatski klubovi, pogotovo aktualni prvak Dinamo koji je predstavio čak 12 novih igrala. S posudbi su stigli Mario Šitum, Adrian Šemper, Bojan Knežević i Ivan Šunjić. Luka Menalo stigao je iz Širokog Brijega u ranije dogovorenom transferu, Mislav Oršić stigao iz Južne Koreje, a puno se očekuje od talentiranog Lovre Majera koji je stigao iz Lokomotive.

Marin Leovac stigao je iz PAOK-a, a iz Poljske, u kojoj je radio novi trener Nenad Bjelica, stigli su Damian Kadzior i Emir Dilaver. Stoperske pozicije pojačao je Kevin Theophile-Caterine, koji je besplatno stigao iz Saint-Etienne, dok je iranski bek Sadegh Moharrami još jedno inozemno pojačanje.

Nije mirovao ni Hajduk koji je također doveo brojna pojačanja. Ubojiti Mirko Ivanovski stigao je iz Slaven Belupa, stoperske pozicije pojačali su Stipe Vučur i Božo Mikulić, novi je vratar Tomislav Duka, dok je u vezni red stigao Dino Beširević. Hajduk je uspio oteti i dva talentirana mlada igrača najvećem rivalu Dinamu: Juricu Pršira i Darija Špikića.

Spomenimo i da je Slaven Belupo doveo prvog Gvatemalca koji će zaigrati na hrvatskim travnjacima: riječ je o 25-godišnjem donedavnom reprezentativcu Jorgeu Apariciju, koji igra u veznom redu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider