Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije uspio u realu, ali...

Liverpool doveo drugo veliko pojačanje: Supruga oduševila navijače, a on nagovara još jednu zvijezdu da dođe

Samo nekoliko dana nakon završetka sezone Liverpool je doveo Fabinha iz Monaca.

Galerija Fabinho potpisao za Liverpool (FC Liverpool) Fabinho slavi pogodak s igračima Monaca (Foto: AFP) Fekir slavi pogodak (Foto: AFP)

Liverpool je u ponedjeljak navečer, niti 48 sati od finala Lige prvaka, potpisao prvo veliko pojačanje za novu sezonu. Radi se o Fabinhu, 24-godišnjem Brazilcu koji je prošlog ljeta nekako preživio rasprodaju u tada šampionskom Monacu. Engleski mediji pišu kako je Arsenal jučer pokušao spriječiti transfer i usmjeriti njegov avion u London, ali bezuspješno.

Jurgen Klopp želi osnažiti vezni red pa je nakon Nabyja Keite, koji je potpisan još prošlog ljeta iz Leipziga, stigao još jedan nogometaš sličnih karakteristika. Obojica su jaki obrambeno, ali i zabijaju puno golova. Emre Can brzo će biti zaboravljen. Čeka se još pojačanje na poziciji vratara, a tu bi Liverpool mogao srušiti i rekord.

Klopp je oduševljen

Cijena za Fabinha bila je 50 milijuna eura, što je do prije dvije sezone bio astronomski iznos, a danas je to neka srednja viša klasa, naročito za englesko tržište. Klopp je oduševljen pojačanjem.

''Potpisali smo fantastičnog igrača, ali i isto takvu osobu. Svi s kojima smo razgovarali kažu kako je zbog svog karaktera omiljen u svlačionici. On može igrati na nekoliko pozicija. Na šestici, osmici, ali i dvojki. To je 'cool'', kaže Klopp koji obožava takve univerzalce.

''Taktički je jak. On je ono što se kaže nogometno pametan. Mislim da će poboljšati našu momčad, a ne možete za puno igrača u ovom trenutku to reći. Sviđa mi se što je mlad, a istovremeno jako iskusan s velikim brojem utakmica u nogama.''

Fabinho je imao zanimljiv put. Stigao je u portugalski Rio Ave s 19 godina iz Fluminensea. No odmah je posuđen drugoj momčadi Reala. Probio se do prve momčadi samo u jednoj utakmici asistiravši Di Mariji za gol. Nije dobio priliku u Realu, pa je posuđen Monacu 2013. godine, a na kraju se u Kneževini zadržao pet sezona.

Na letu za Liverpool njegova je supruga brzo oduševila navijače poljubivši grb engleskog velikana. On ih je pak dodatno zagrijao izjavama kako će pomoći da klub realizira još jedan veliki transfer. Već se tjednima priča kako Redsi pokušavaju slomiti Lyon i njegovog najboljeg igrača Nabila Fekira.

Na pitanje novinara Radio Monte Carla želi li Fekir trasnfer u Liverpool, Fabinho je odgovrio da želi.

''On je sjajan igrač, nije samo ove sezone pokazao što može. To radi već godinama. Ako dođe, toće biti sjajno.

No Fekir je nakon utakmice Francuske i Irske sinoć izjavio kako će ipak malo pričekati.

''Je li Fabinho moj budući suigrač? O tome ćemo razgovarati nakon Svjetskog prvenstva. Ne znam iskreno hoću li nešto potpisivati prije toga.''
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider