Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klopp najavio pojačanja

Ubojiti napad Liverpoola postaje još jači? Zvijezda Redsa oduševljena mogućim pojačanjem

Član ubojitog napadačkog trojca Liverpoola ne skriva oduševljenje mogućim pojačanjem kluba s Anfielda.

Galerija Fekir slavi pogodak (Foto: AFP) Salah i Mane (Foto: AFP) Sadio Mane i Roberto Firmino (Foto: AFP) Jürgen Klopp (Foto: AFP)

Zvijezda Lyona Nabil Fekir nalazi se na radaru Liverpoola, pišu posljednjih dana engleski mediji.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas izjavio je da kontakta s Liverpoolom nije bilo, a u sličnom se tonu oglasio i sam Fekir, rekavši da zasad nema konkretnih pregovora i da je još igrač Lyona.

No to ne znači da pregovora neće biti u bližoj budućnosti; engleski mediji pišu da je Liverpool već pripremio 70 milijuna eura te da ''u paketu'' s Fekirom planiraju dovesti i njegova mlađeg brata Yassina.

Engleski novinari su nakon nedjeljnog poraza od Chelseaja pitali Sadija Manea, jednog od članova ubojitog napadačkog trojca Liverpoola, što misli o mogućem dolasku Fekira. Senegalac nije skrivao oduševljenje tom idejom.

Fekir slavi pogodak (Foto: AFP) Fekir slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Mogao bi napraviti sjajne stvari u Liverpoolu. Uvijek trebamo takve igrače, pridruži li nam se, bit će to fantastično'', rekao je Mane.

Klopp najavio dovođenje nekoliko pojačanja

Isto pitanje dobio je i Jürgen Klopp. Odbio je komentirati glasine, ali najavio je da će Liverpool biti vrlo aktivan u ljetnom prijelaznom roku.

''Vjerojatno ćemo dovesti nekoliko igrača na ljeto jer trebamo veću dubinu u momčadi. Bit će teško dovesti igrače 200 posto bolje od onih koje imamo, ali imali smo problem kada je otišao Philippe Coutinho te kada su se ozlijedili Adam Lallana i Emre Can. Nikad ne možete eliminirati rizik od ozljeda, dečki su reagirali sjajno, ali naravno da ćemo nastojati ojačati momčad'', rekao je Klopp.

Salah i Mane (Foto: AFP) Salah i Mane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Fekir je 24-godišnjak rođen u Lyonu. U omladinskim kategorijama selio se po raznim lokalnim klubovima, a u Lyon je prvi put stigao s 12 godina. Uslijedile su nove selidbe prije nego se s 18 vratio u Lyon, u kojem je igrao za mladu, rezervnu, pa napokon i prvu momčad.

Kako bi se Fekir uklopio u Liverpool? 

Ove je sezone u svim natjecanjima zabio 22 golova i podijelio osam asistencija. Najbolje se snalazi na poziciji ofenzivnog veznog; bio bi dobra zamjena za Coutinha, a mogao bi po potrebi uskočiti na krilne pozicije ili u vrh napada.

Napadački trojac Liverpoola Mane – Mohamed SalahRoberto Firmino ove je sezone ponajbolji u Europi. Ukoliko dođe u Liverpool, Fekira bi vjerojatno čekala pozicija iza ovog trojca.

Podsjetimo, Redsi su za sljedeću sezonu već osigurali usluge veznog igrača RB Leipziga Nabyja Keite.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider