Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki kompromis

Liverpool dogovorio rekordni transfer: Ima samo jedna ''kvaka''

Jurgen Klopp uspio je osigurati dolazak jednog od najtraženijih veznih nogometaša na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dugih i mučnih pregovora Liverpool je uspio slomiti otpor Leipziga i dogovoriti transfer Nabyja Keite. Ovaj sjajni 22-godišnjak iz Gvineje već je obavio liječnički pregled u Engleskoj i stvar je riješena, no Keita će u dresu peterostrukog europskog prvaka zaigrati tek od sljedećeg ljeta.

Nijemci su ušli u Ligu prvaka i samo su na takav scenarij htjeli pristati. Liverpool će platiti odštetnu klauzulu od nešto malo više od 50 milijuna eura, ali i određenu svotu kojom će osigurati ovu sjajnu kupovinu 1. srpnja 2018. godine.

Na kraju je ova transfer sapunica riješena kompromisom. Jurgen Klopp nije htio odustati od Keite koji je svim silama želio na Anfield, a u Leipzigu su ga zadržali još jednu sezonu. Liverpool je pak već pobijedio konkurenciju prije sljedećeg ljeta.

''Oduševljen sam što je postignut dogovor po kojem ću sljedeće godine zaigrati u Liverpoolu. Do tada ostajem vjeran Leipzigu kao što sam bio do sada. Davat ću sve od sebe do posljednjeg nastupa za ovaj klub'', poručio je Keita.

Baš po Kloppovu guštu

Njemački stručnjak naprosto je zaljubljen u Gvinejca. Keita je prošle sezone briljirao na mjestu centralnog veznog nogometaša u Leipzigu koji je igrao sličan nogomet. Uspoređuju ga s Kanteom iz Chelseaja, samo što Keita puno više sudjeluje u napadačkim akcijama. Prošle je sezone zabio osam pogodaka i upisao isto toliko asistencija.

On se savršeno uklapa u Kloppov nogomet visokog presinga. Pršti energijom i ima ga po cijelom terenu. Neki su zamjerali Kloppu što u momčadi nema klasičnog defanzivca, jer to nije čak ni kapetan Jordan Henderson, a kamoli Can ili Wijnaldum. No Nijemac očito u veznom redu ne želi imati nekog tko nije spreman u tranziciji doći do suparničkog gola i zabiti.

Kada sljedećeg ljeta dođe na Anfield, Keita će imati tek 23 godine. Pred njim su najbolje godine i zato se ovakav potez aktiviranja klauzule s godinom odmaka ne čini sulud potez engleskog velikana.

Nova ponuda za Lemara

Klopp je čekao i čekao, ali se u finišu prijelaznog roka raspištoljio pa mediji pišu kako je u Monte Carlo poslao podebljanu ponudu od one jučerašnje za Thomasa Lemara. Liverpool misli ozbiljno i želi slomiti Monaco do četvrtka i kraja prijelaznog roka.

Također, Virgil van Dijk iz Southamptona nakon svih peripetija ipak bi mogao završiti u crvenom dresu kluba s Merseysidea. Prijelazni rok završava u četvrtak kasno navečer.

Liverpool je u ljetnom prijelaznom roku doveo trojicu igrača, potrošivši na odštete za njih 44.900.000 funti (48.520.000 eura). Mohamed Salah je stigao iz Rome, Andrew Robertson iz Hull Cityja, a Dominik Solanke iz Chelseaja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider