Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu rekli zadnju riječ

Pravac Monte Carlo: Liverpool kreće u najveći transfer u povijesti!

Redsi i inače nemaju problema s novcem, a sad će, osokoljeni plasmanom u Ligu prvaka, pokušati dovesti pravo pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je u ljetnom prijelaznom roku doveo trojicu igrača, potrošivši na odštete za njih 44.900.000 funti (48.520.000 eura).

Mohamed Salah je stigao iz Rome, Andrew Robertson iz Hull Cityja, a Dominik Solanke iz Chelseaja.

Više od iznosa kojeg su zajedno izdvojili za spomenutu trojicu, Redsi su spremni platiti Monacu.

Jürgen Klopp u završnici prijelaznog roka želi dovesti Thomasa Lemara, sjajnog 22-godišnjeg francuskog reprezentativca koji može igrati na oba krila, ali i kao ofenzivni vezni.

Engleski mediji javljaju kako Klopp nudi 55 milijuna funti što je nešto manje od 60 milijuna eura. Bio bi to daleko najveći transfer u povijesti slavnog kluba s Anfielda. Igrač za kojeg je Liverpool platio najveću odštetu u 125 godina svog postojanja je Christian Benteke za kojeg je Aston Villi plaćeno 41.85 milijuna funti.

Što se Lemara tiče, njega je Monaco uočio dok je igrao za Caen i doveo ga prije dvije godine za, kako se pokazalo, smiješna četiri milijuna eura.

Hoće li Mbappeov odlazak igrati ikakvu ulogu?

Sad bi ga mogli prodati i za 15 puta već iznos, ali u klubu iz Kneževine (zasad) nisu skloni transferu. Preciznije rečeno, Monaco će pričekati što će biti s bombastičnim prelaskom Kyliana Mbappea u PSG koji se najavljuje posljednjih 10-ak dana.

Ode li Mbappe u PSG, a imajući na umu da su im već otišli i Bernardo Silva i Benjamin Mendy u Manchester City, Tiemoue Bakayoko u Chelsea, a Valere Germain u Marseille, bit će to raspad momčadi koja je žarira i palila protekle sezone i u Ligi prvaka i u Ligue 1.

Monaco bi u tom slučaju zasigurno s boljim ugovorom htio zadržati Lemara, premda je upitno koliko će sam igrač htjeti ostati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider