Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključno pitanje za redse

Liverpool traži vratara: Klopp našao zamjenu za Kariusa, ali morat će ponuditi pravo bogastvo

Liverpool će u svakom slučaju morati dovesti novog vratara, a pitanje je hoće li to biti bombastični transfer ili samo zamjena za Kariusa.

Galerija Loris Karius (Foto: AFP) Loris Karius (Foto: AFP) Loris Karius (Screenshot) +2 Jürgen Klopp (Foto: AFP)

Poznata izreka kaže da si ''jak koliko ti je jaka najslabija karika'', a Liverpool je to naučio na najgori mogući način.

Čuvar mreže Redsa Loris Karius postao je tragičar finala Lige prvaka nakon što je s dvije tragikomične pogreške pokopao svoju momčad i omogućio Realu pobjedu 3:1. Liverpool već dugo ima problema s vratarima, a nakon finala Lige prvaka taj je problem prerastao u pravu krizu.

Ne čudi stoga što su engleski mediji puni vijesti o Liverpoolovoj potrazi za novim vratarom. Ako želi podići klub na višu razinu, odnosno početi osvajati trofeje, Jürgen Klopp će morati dovesti svjetsku klasu na tu vrlo osjetljivu poziciju.

Roma odbija pregovarati o prodaji sjajnog vratara

Na radaru Liverpoola već je dugo vratar Rome Alisson Becker, ali Redsi brazilskog čuvara mreže neće samo tako dovesti na Anfield.

U Romi zasad obijaju pregovarati o prodaji svog vratara i Liverpool će morati staviti na stol nemoralnu ponudu ako želi dovesti Alissona. Liverpool je Alissona htio dovesti već u siječnju, ali Roma je izvjesila cijenu od 60 milijuna eura koja je ohladila čelnike Liverpoola.

U Liverpool je prošlog ljeta iz Rome stigao Mohamed Salah za, pokazat će kasnije, vrlo skromnih 42 milijuna eura. Sportski direktor Rome Monchi je kasnije priznao da su ga bili prisiljeni prodati zbog financijskog fair-playa; takvih pritisaka sada nema i čelnici Redsa će morati posegnuti duboko u džep ako žele da Alisson zaigra na Anfieldu.

Kao druga opcija figurira Jan Oblak iz Atletico Madrida. Liverpool će u svakom slučaju morati pronaći novog vratara jer je Simon Minoglet najavio odlazak iz kluba. Ključno je pitanje hoće li to biti veliko ime ili će Karius dobiti novu priliku, a klub će dovesti samo njegovu zamjenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider