Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suradnja nije dugo trajala

Poznato ime napustilo Rudeš nakon samo pet mjeseci: Ima jedan nastup za Vatrene

Ivan Tomečak stigao je ovog ljeta u Rudeš, svoj peti hrvatski klub u bogatoj karijeri.

Ivan Tomečak (desno) (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Ivan Tomečak više nije igrač Rudeša.

Iskusni branič napustio je redove hrvatskog prvoligaša nakon samo pet mjeseci, a u tom razdoblju upisao je ukupno 20 nastupa, od čega 18 u HNL-u te dva u Kupu. Tome je pridodao jedan pogodak i asistenciju, no to nije bilo dovoljno za nešto više od posljednjeg mjesta na tablici SuperSport HNL-a.

To je bio njegov peti hrvatski klub u kojem je igrao, nakon što je ranije nosio dres Dinama, Lokomotive, Rijeke i Gorice.

Marijan Budimir Juniore Hajduka odveo do finala Lige prvaka, a sad je dobio otkaz nakon šest mjeseci divider

Za Dinamo je ukupno upisao 114 nastupa i 15 golova, dvije je sezone proveo na posudbi u Lokomotivi, a potom preselio u Rijeku. Kasnije je igrao za ukrajinski Dnjipro, saudijski Al Nassr, belgijske klubove Mechelen i Club Brugge.

Uslijedio je povrataka u riječke redove, a nakon dvije i pol sezone ponovno je otišao u inozemstvo, odnosno na Cipar. Prošlog ljeta se vratio u HNL, pola sezone je proveo u dresu Lokomotive, a drugi dio sezone u Gorici. 

U bogatoj karijeri osvojio je mnoštvo trofeja, pet naslova s Dinamom, po tri Kupa s Rijekom i Dinamom te dvostruku krunu u Belgiji s Club Bruggeom.

Za hrvatsku je reprezentaciju upisao jedan nastup, i to protiv Argentine u studenom 2014.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider