Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

EKSKLUZIVNO Oršić: "Ne treba dizati paniku. Dinamo je najveći hrvatski klub, bit će prvak"

Hrvatski nogometaš Mislav Oršić uskoro bi se mogao priključiti svom Trabzonsporu nakon teške ozljede.

Mislav Oršić trenira u Zagrebu, gdje se oporavlja od teške ozljede koljena, a u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV pričao je o rehabilitaciji, reprezentaciji i Dinamu.

"Sve ide dobro, prošlo je četiri i pol mjeseca, koljeno mi je zasad super, ne boli me ništa. Sve ide svojim tokom, nadam se da će tako ostati do kraja rehablitacije", ispričao je Oršić našem Milanu Stjelji pa otkrio više detalja o planu oporavka:

"Slažemo okvirni plan, oko 15. siječnja bi se trebao vratiti u Trabzonspor, priključiti ekipi pa kroz dva tjedna krenuti s intezivnijim treninzima".

Po prvi je put pregledao snimku s treninga na kojoj se teško ozlijedio pa kratko prokomentirao:

"S odmakom sad mogu pričati o tome. Nisam očekivao da bi mogao dobiti neki udarac u toj situaciji, da sam očekivao, drugačije bi se postavio, možda se to onda ne bi dogodilo. Nadam se da će naučiti nešto iz ovoga, izaći jači".

Prošle zime, nakon Svjetskog prvenstva u Katru gdje je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio brončanu medalju, osigurao je prijelaz u engleski Southampton, ali to se pokazao kao transfer iz noćne more:

"Ni sad ne znam kako bih opisao cijelu situaciju. Sve je bilo gotovo savršeno, sve je išlo u pozitivnom smjeru, a ne znam gdje je sve krenulo nizbrdo. Brzo se odvilo da sam stavljen na strane, promijenio se trener, no drugi trener mi je dao do znanja da je to to. Okrenuo sam se treningu, da odradim sve za sebe što mogu, i da na ljeto tražim izlaz".

Na ljeto je postojala mogućnost povratka u Dinamo, no Oršić kako je sve zapelo na financijama:

"Bilo je na ljeto nekakvih kontakata, no financijski parametri se nisu mogli ispuniti jer je Southampton tražio odštetu. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti".

Osvrnuo se Oršić na utrku za naslov prvaka, Dinamo je polusezonu okončao na drugom mjestu:

"Ne treba previše dizati paniku, Dinamo je najbolji, najveći hrvatski klub s najboljim igračima. Mislim da će na kraju biti prvaci, nema straha. Hajduk igra jako dobro, ali u drugom dijelu sezone kad Dinamo doda gas, bit će prvak".

Što je Mislav Oršić rekao o reprezentaciji i Europskom prvenstvu 2024. pogledajte u prilogu iznad teksta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider