Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presudio loš niz

Juniore Hajduka odveo do finala Lige prvaka, a sad je dobio otkaz nakon šest mjeseci

Marijan Budimir je vodio Široki Brijeg u 19 utakmica.

Marijan Budimir (Foto: Vojko Basic/Cropix)

Marijan Budimir više nije trener Širokog Brijega.

Nakon što je prošle sezone ostvario senzacionalan uspjeh s juniorima Hajduka, koje je odveo sve do finala juniorske Lige prvaka, Budimir je odlučio da je došlo vrijeme za samostalan trenerski angažman. Ljetos su Bijeli dogovorili suradnju s BiH prvoligašem, a jedan od prvih poteza bio je dolazak talentiranog stručnjaka na klupu.

Krenulo je sjajno, u prvih šest utakmica upisali su pet pobjeda i samo jedan remi, a sve je krenulo nizbrdo nakon pobjede protiv Igmana iz Konjica (2:0). Od te utakmice, koja je odigrana 8. listopada, pa sve do kraja polusezone Široki Brijeg nije uspio nikoga svladati.

U devet ligaških susreta upisali su čak šest poraza i tri remija, tako da su na kraju polusezone sjeli za stol i dogovorili sporazumni raskid suradnje:

"Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Budimiru na korektnoj suradnji i vremenu provedenom u Širokom Brijegu te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u budućnosti. Uprava NK Široki Brijeg će u što skorije vrijeme imenovati novog šefa stručnog stožera koji će krenuti s Plavo-bijelima u nastavak prvenstva. O daljnjim potezima NK Široki Brijeg pravodobno će obavijestiti javnost", stoji u priopćenju BiH prvoligaša.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider