Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deja vu 80-ih

Povratak teškog huliganizma u Francuskoj: Prepad na autobus, masovne tučnjave i kaos na tribinama

U Francuskoj su sve učestaliji navijački neredi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijački neredi u Francuskoj postaju sve učestaliji. Nikada nisu ni prestali, ali u posljednje vrijeme ima ih sve više. Praktički svako kolo nešto se dogodi.

Situacija podsjeća na stara vremena huliganizma, za koja su neki naivno pomislili kako su zauvijek prohujala. Navijački neredi oduvijek su povezani s društvenom i socijalnom situacijom, a znamo kakva je širom Europe.

gol expired VIDEO: Na kultnom San Siru se pred utakmicu Milana s razglasa orila jedna od himni navijača Hajduka divider

Kako god, u prošlom kolu Ligue 1 bilo je jako burno.

Prije utakmice Montpelliera i Bordeauxa (3:3) dogodio se prepad u maniri pravih desperadosa na gostujući navijački autobus.

Prepad na autobus

Prema pisanju La Parisiena, autobus koji je dolazio iz Bordeauxa presrela je na izlasku s autoputa skupina od pedesetak navijača Montpelliera, koji su bili naoružani, palicama, lancima, bocama i bakljama.

Došlo je do sukoba koji nije eskalirao do krajnjih granica jer je policija hitro reagirala i zaustavila teže okršaja. Ipak je lakše ozlijeđeno 16 osoba. Neki su morali potražiti ambulantnu pomoć.

gol expired Koeman pakira kofere i čeka ogromnu odštetu: Barcelona traži novog trenera, evo tko su glavni kandidati divider

„To nije nogomet koji volim i nikada neće biti. Nasilju nema mjesta u sportu i to najžešće osuđujem. Moja puna podrška navijačima Bordeauxa i ozlijeđenima. Klub je s njima“, oglasio se preko Twittera predsjednik Bordeauxa Gerard Lopez.

Nereda je bilo i u Angersu, i to na stadionu Raymond Kopa. U goste im je stigao Marseille i njegovi po incidentima nadaleko poznati navijači. Na terenu je bilo dosadno, završilo je bez golova, ali ne i na tribinama.

Masovna tučnjava u Angersu

Prema izvješćima lokalnih medija, upravo su gostujući navijači vinovnici nereda. Marseilleovi navijači probili su se u sektor u kojem su se nalazili domaći navijači i nastao je kaos. Letjele su šake i razni predmeti, nastala je golema strka, puno ih je utrčalo i u teren.

Dok je spiker preko zvučnika pokušavao zaustaviti tučnjavu pozivajući na mir i gospoštinu, policija i zaštitari zasukali su rukave i uspjeli zaustaviti zapjenjene huligane. Deja vu starih vremena huliganizma iz 80-ih.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider