Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška situacija

Koeman pakira kofere i čeka ogromnu odštetu: Barcelona traži novog trenera, evo tko su glavni kandidati

Iako još nije raskrstila s Ronaldom Koemanom, Barcelona intenzivno traži novog trenera…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Ronald Koeman na izlaznim vratima Camp Noua, uopće nije upitno. Jedino što je upitno jest to kako će se ta priča raspetljati.
Nizozemcu ugovor istječe sljedećeg ljeta, a po slovu ugovora za prijevremeni raskid treba dobiti odštetu, spominje se čak 12 milijuna eura otpremnine.

Budući da je u financijskoj krizi, Barceloni je to u ovom trenutku jako puno, pa je stoga trenutačno pat-pozicija. Vidjet ćemo koji će potez povući Joan Laporta - hoće li presjeći ili će i dalje odugovlačiti u nadi da će se Koeman smekšati i značajno smanjiti potraživanja.

Xavi je prvi izbor, ali postoji problem

U svakom slučaju, Barca intenzivno traži novog trenera. Legenda katalonskog kluba i trenutačni trener katarskog Al Sadda Xavi Hernandez prvi je izbor, no postoje ozbiljne sumnje da on ne bih prihvatio ponudu u ovom trenutku.

Razlozi su prije svega moralne prirode. Xavi navodno ne želi pregovarati s Barcom dok klub ima trenera.

Spekulirao se da bi mogao biti problem taj što se Xavija u predsjedničkim izborima dovodilo u vezu s Victorom Fontom, barem ga je Font često spominjao u kampanji i ostavljao dojam da ima njegovu podršku. Međutim, Xavi nikoga nije javno podržao, javno je ostao neutralan. Laporti je to dovoljno.

Xavi je početkom prošle godine kategorički odbio poziv Josepa Marije Bartomeua da preuzme klupu. To je ipak bila druga situacija, sada bi možda drukčije reagirao, ali situacija mora biti čista. Koeman mora prvo otići.

Henry u kombinaciji

Navodno ni Laporta nije siguran je li Xavi u ovom osjetljivom trenutku dobar izbor. Radije bih ga sačuvao za neko povoljnije vrijeme nego da ga dovede situaciju da izgori.

Čini se izglednijim da će pronaći neko prijelazno rješenje. Odbačena je ideja sa Sergijem Barjuanom, trenerom druge Barcine momčadi.

Laporta želi nekog bivšeg igrača koji bi imao konsenzus kod navijača. Jedan od kandidata o kojem se razmišlja je legendarni Francuz Thierry Henry, koji se spominjao još dok je Valverde bio trener. Problem je što ga se smatra još prezelenim za trenersku klupu takvog diva.

Martinez demantira kontakte

Roberto Martinez, trenutačni izbornik Belgije, također se već neko vrijeme spominjao u kombinacijama za novog trenera Barce, jednim dijelom i zbog toga što je u odličnim odnosima sa Jordijem Cruyffom, no on je nedavno demantirao da postoje bilo kakvi kontakti. Sve je nazvao običnim glasinama bez pokrića.

Situacija je prilično škakljiva. Barcelona je došla u situaciju da viđeniji treneri ne idu rado na njezinu klupu, a donedavno su se tukli da dobiju tu čast.

Tko uopće želi sjesti na klupu kluba s najvećim očekivanjima kada je blagajna prazna, a svlačionica vrvi od mladih i neiskusnih igrača!? Rizik je velik, lako se može izgorjeti u samo nekoliko tjedana. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider