Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je odgovoran?

Pet golova u šest utakmica? Vratio nam se dobri, stari HNL i potvrdio svoje mane

Proljetni dio SuperSport HNL-a krenuo je 18. siječnja zaostalom utakmicom Gorice i Varaždina.

Osijek - Rijeka (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Svjetsko prvenstvo prvi put je održavano u zimskom terminu, brojne europske lige nastavile su prvenstvo već oko Božića, a SuperSport HNL je nastavljen 18. siječnja zaostalom utakmicom Gorice i Varaždina.

Nikada ranije nam se nije vratio naš dobri, stari HNL, ali znali smo da će rani početak proljetnog dijela sezone imati svoje posljedice. Naime, od šest odigranih susreta u novoj godini, čak su četiri završila bez pogodaka.

Tonio Teklić Još jedan remi na otvaranju HNL-a: Varaždin i Lokomotiva nisu uspjeli doći do pogotka u 90 minuta igre divider

Zapanjujući podatak za sve ljubitelje domaćeg nogometa možemo i moramo povezati s našom infrastrukturom. Hibridni travnjaci su već standard u HNL-u, ali ruku na srce i njih se treba održavati dok drenaža travnjaka očito nije ista kao u top ligama diljem Europe.

Alen Halilović Sergej Jakirović otpisao ''zvučna'' ljetna pojačanja: I Halilović napušta Rijeku! divider

Scene iz 18. kola HNL-a dokazuju da se naši travnjaci pretvaraju u blato, bljuzgu i kaljužu čim dođe do ozbiljnijeg proloma oblaka.

Samo dva grijana travnjaka u Hrvatskoj

Iznimku čine Maksimir i ''Anđelko Herjavec'' u Varaždinu koji imaju grijane travnjake koji mogu odgovoriti padalinama. Kotlovnica varaždinskog stadiona je trebala biti puštena u pogon prije desetak dana, no prema današnjim scenama, izgleda da je negdje zapelo.

Poljudski travnjak se (opet) raspao, sjetimo se silnih ulaganja u travnjak nakon svake Ultre, sjetimo se posjeta Marijana Kustića, radova gotovo svako drugo ljeto, ali izgleda da će se morati uložiti veća sredstva da travnjak na Poljudu bude na europskoj razini.


Osijek seli s Gradskog vrta koji nije ništa bolje izgledao od Poljuda, Gorica jedina nema hibridni travnjak, sjetimo se prije samo dvije godine kako lako travnjak u Gorici ''pije'' vodu.

Slavlje Arsenala Arsenal pobijedio Manchester United u spektakularnoj utakmici koja je možda vrijedna titule divider


Također, kako Rujevica trpi toliku količinu kiše, a ostali hibridi toliko malo? Pitanje treba postaviti čelnicima klubova, kao i HNL-a koji je odlučio ovako rano nastaviti prvenstvo, a znali su da će problema biti. Sjetimo se prijašnjih godina i prvih proljetnih kola, uvijek je bilo problema i otkazivanja utakmica.

Tereni u Njemačkoj izgledaju besprijekorno unatoč surovijoj klimi nego našoj, a i diljem sjeverne Italije nije baš klima kamilica.

Naravno, teško se uspoređivati s najvećim klubovima, ali mjesta za napredak ima. Kako to, ako su se već stavljali hibridi, da nije napravljena pravilna drenaža? Ne pravi se kuća od krova, već od temelja.

Ivan Leko Leko otkrio razlog lošijeg ulaska u utakmicu: ''Mislili smo o Dinamu, o njegovom kiksu'' divider


Hrvatska kao viceprvak svijeta iz 2018. i treći iz Katra zaslužuje bolje, želimo bolji nogomet, kombinatoriku, okomitost, a nas je na otvaranju proljetnog dijela sezone dočekala – kaljuža.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider