Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspješan debi

Leko otkrio razlog lošijeg ulaska u utakmicu: ''Mislili smo o Dinamu, o njegovom kiksu''

Ivan Leko je uspješno debitirao na klupi Hajduka pobjedom 2:1 protiv Šibenika.

Ivan Leko (Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix)

Hajduk je slavio 2:1 protiv Šibenika u 18. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu. Teže nego očekivano Bijeli su došli do slavlja, ali tri boda se pišu i nastavlja se lov za Dinamom.

Lekin potpis se od prve minute vidio na terenu, agresivni 3-5-2 s izuzetno napadački orijentiranim bekovima koji opetovano šalju ubačaje u srce kaznenog prostora. Hajduk je izgledao dobro, rekli bi i jako dobro, ali Šibenik je na kraju zamalo izvukao bod.

Alen Halilović Sergej Jakirović otpisao ''zvučna'' ljetna pojačanja: I Halilović napušta Rijeku! divider

Livaja je u 85. minuti iskoristio grešku gostujuće obrane i sam izašao pred Rogića te bacio Poljud u ekstazu.

''Zaslužena pobjeda. Teška, protivnik dobar, zatvoren, organiziran. Loše smo ušli u utakmicu. Prvih 15 minuta je bilo loše. Ponijele su nas emocije, narod. Htjeli smo na brzinu nešto pokazati. Mene je to iznenadilo. Bili smo kažnjeni. Primili smo gol. Poslije toga smo bili dobri s obzirom na teren, uvjete. Šteta što ljudi nisu mogli doći...Bili smo sretni, ali smo sreću zaslužili. Pokazali smo karakter, dominirali smo. Kada previše želiš onda ti se to odbije o glavu. Lijepo je kada te poljubi sreća. To je jako bitno za daljnji rad. Ovo su pobjede koje ti pomažu da rasteš brže, kada pati'', rekao je Leko.

Erling Haaland Haaland nastavlja rušiti rekorde: Novi hat-trick za uvjerljivo slavlje protiv Wolverhamptona divider

Danas je prednost pred Simićem dobio mladi Prpić koji je sve ugodno iznenadio igrom na lijevom stoperu.

''Bio je odličan. U dva tjedna otkad smo zajedno pokazao je da je dobar, želi učiti. On je lijepi primjer da ti dođe prilika. Bio je dobar, koncentriran i miran što je teško za momka od 18 godina. On je bio jedan od boljih'', nahvalio je Leko mladog Prpića.

''Mi nismo Barcelona''

Što vam je otkrila ova utakmica?
''Puno toga. Napravit ćemo analizu. U puno stvari moramo biti bolji. Od početka pričam. Nama je jedini put, ponizno, šuti, radi i rasti. Mi nismo Barcelona, nemamo takvu individualnu kvalitetu. Moramo stvoriti tim.''


Dinamo je kiksao, Hajduk je iskoristio priliku i primakao se na četiri boda, ali Dinamo ima i utakmicu više u odnosu na Bijele.

Torcidina poruka FOTO Evo što stoji iza poruke Torcide na premijeri nastavka sezone divider


''Mene kao navijača to veseli, a kao trenera, moramo biti koncentrirani samo na utakmicu. To je jedan od razloga zašto smo lošije ušli u utakmicu. Moramo se bazirati na stvari na koje možemo utjecati. Nama je prvi i osnovni cilj napredovati. Možemo biti jako dobri, ali ne smijemo gubiti fokus na stvari koje ne možemo kontrolirati'', mirno je zaključio Leko.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider