Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skandal u portugalu

Zbog rasizma htio napustiti igru, pa se osvetio golom za pobjedu i oštrom porukom: "Ti si sramota"

Napadač Porta poludio je na vrijeđanje koje je trajalo još od zagrijavanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač portugalskog nogometnog velikana Porta Moussa Marega napustio je travnjak tijekom susreta 21. kola na gostovanju kod Vitorije iz Guimaraesa zbog rasističkih uvreda koje su mu upućivali domaći navijači.

Marega je u 60. minuti postigao pogodak za, pokazat će se, konačnih 2:1 za Porto te je potom pokazivao na svoju boju kože u znak odgovora domaćim navijačima koji su ga vrijeđali od samog početka susreta.

gol expired Donedavno igrao u Hajduku, a sada je oduševio protiv Reala: "Može se nositi sa svjetskim klasama" divider

Glavni sudac zbog te mu je reakcije pokazao žuti karton, a kako se vrijeđanje nastavilo, Marega je odlučio napustiti igralište. Ipak, suigrači su ga uspjeli nagovoriti da ostane na terenu, ali ga je trener Sergio Conceicao u 72. minuti ipak zamijenio.

"Nadam se da te više nikada neću vidjeti na nogometnom terenu"

"Maregu su vrijeđali još od zagrijavanja. Mi bismo trebali biti jedna obitelj, bez obzira na nacionalnost, boju kože, visinu ili boju kose. Ovo što se dogodilo danas je neprihvatljivo", rekao je Conceicao nakon susreta.

gol expired Brutalno nokautirao Neymara, sudac oduševio reakcijom: Ekspresno priskočio u pomoć divider

Marega se nakon utakmice oglasio na Instagramu te je navijače koji su ga vrijeđali nazvao "idiotima", a posebno se osvrnuo i na suca.

"Želio bih zahvaliti i sucu koji me nije branio, već mi je dao i žuti karton jer sam branio svoju boju kože. Nadam se da te više nikada neću vidjeti na nogometnom terenu. Ti si sramota."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider