Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LOŠ POČETAK KVALIFIKACIJA

Poraz U-19 reprezentacije od Češke: Šimunić u sastav stavio samo dva Hajdukova polufinalista Lige prvaka

Hrvatska reprezentacija do 19 poražena je u Češkoj rezultatom 3:1, u prvom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Josip Šimunić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Izabranici Josipa Šimunića nisu se iskazali na početku kvalifkacija, budući da ću poraženi u Portugalu od svojih čeških vršnjaka.

Česi su slavili rezultatom 3:1 i to u susretu gdje su naši nogometaši u 28. minuti došli do vodstvo pogotkom Mateja Matića, no samo četiri minute kasnije su Česi izjednačili.

Samo dva polufinalista Lige prvaka u sastavu

Češka je do potpunog preokreta došla pogocima u 56. i 86. minuti, čime su na sjajan način započeli kvalifikacije i to u vrlo jakoj skupini. Osim Hrvatske i Češke, u njoj se još nalaze izabrane vrste Portugala i Švedske.

Ono što će svakako ostaviti vrlo jak dojam u javnosti je činjenica da je Šimunić u prvi sastav postavio tek dva člana Hajduka, odnosno polufinalista Lige prvaka i svakako trenutno hrvatske hit momčadi. 

To su Mate Antunović i Roko Brajković, pored kojih su bila četiri igrača Dinama, tri igrača Lokomotive te po jedan Osijeka i Rijeka. Još jednog Hajdukovca, kapetana i već neko vrijeme seniori Bilih, Marka Capana, Šimunić je uveo u drugom dijelu.

Već u subotu protiv Švedske

Vrijedi napomenuti kako su na vrhu juniorske ligaške ljestvice Dinamo i Hajduk izjednačeni s 50 bodova, dok Lokomotiva ima čak 15 bodova manje i nalazi se na četvrtom mjestu.

Naša U-19 selekcija iduću utakmicu igra u subotu protiv Švedske, također u Portugalu, a vrijedi navesti kako će samo pobjednik skupine putovati na Europsko prvenstvo. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider