Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije jedini koji treba otići

Poniženi Don Carlo: Gazda Bayerna otkrio zašto su morali potjerati Ancelottija

Bayern je napravio nešto što nije nikad u svojoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podijeljene su bile reakcije nakon otkaza Carla Ancelottija u Bayernu. S jedne strane, kuhala se ta priča već neko vrijeme. Kritike su stizale na račun igre, pomalo staromodne s obzirom ako znamo tko je bio njegov prethodnik na klupi. Igrači su istupali javno, nije to bilo to. A onda su stigli rezultati…

S druge strane, bio je ovo prvi otkaz jednom treneru tako rano u sezoni. U povijesti bavarskog giganta baš nitko nije dobio cipelu dok su na Oktoberfestu bujne konobarice na svojim grudima nosile desetke pivskih krigli. I zato su mnogi na glasine o otkazu još jučer vrtjeli glavom govoreći ''ne, to nije Bayern.''

A upravo je to Karl-Heinz Rummenigge rekao nekolicini njemačkih novinara netom nakon šamaranja na Parku prinčeva. Nije to Bayern kakvog su oni zamišljali, ali krivica je dijelom i na čelnicima kluba koji pak prstom upiru na odnos legendarnog trenera i igrača.

Zvijezde kontra trenera

''Ancelotti je protiv sebe imao petoricu igrača. To je bilo jednostavno neizdrživa situacija. Kao trener ne možete protiv sebe imati zvijezde u momčadi. U životu sam naučio izreku: najopasniji je neprijatelj u tvom krevetu. Zato smo morali povući ovaj potez'', rekao je za Sport 1 predsjednik Bayerna Uli Hoeness ne otkrivajući njihova imena.

Potez koji su povukli čelnici Bayerna je prvi otkaz u karijeri Carlu Ancelottiju tijekom sezone. Čovjek koji ima tri Lige prvaka s dva kluba i jedini u povijesti koji je osvajao naslove u Engleskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj za mnoge nije zaslužio najveći udarac u svojoj trenerskoj karijeri.

Na neki način je i on postao žrtvom modernog nogometa koji ne prašta nikome. Pitajte samo Josea Mourinha koji je letio iz svog Chelseaja u sezoni nakon osvajanja svog trećeg naslova engleskog prvaka s londonskim klubom. Pitajte uostalom Claudija Ranierija, poniženog heroja nogometnog svijeta kojeg su najvjerojatnije, kako se to kaže, izbušili isti oni koje je pola godine prije učinio besmrtnima.

''Učinak momčadi na početku sezone nije ispunio naša očekivanja, a izdanje u Parizu jasno je pokazalo kako moramo nešto učiniti. Carlo je moj prijatelj i to će ostati, ali ovo je profesionalna odluka'', poručio je Karl-Heinz Rummenigge.

Uskoro će se u Münchenu morati donijeti još pokoja profesionalna odluka. Lahm i Xabi Alonso sami su otišli, u mirovinu, no mnogi starosjedioci trebali bi ustupiti mjesto nekim novim licima. A upravo su oni vjerojatno ti koji su bili protiv bivšeg trenera. Čišćenje nakon Oktorberfesta trebalo bi se preseliti i na sjeverni rub grada, na velebnu Allianz Arenu, a zašto bi pošteđeni bili i Rummenigge i Hoeness…

Koga bi voljeli vidjeti na klupi Bayerna?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider