Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
robben ne želi o treneru

Ancelotti gubi potporu čelnika i igrača: ''Ovo nije bio Bayern München''

Bayern je na Parku prinčeva doživio novi težak udarac, najveći u sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Hoffenheima prije tjedna, koji je malo uzdrmao klub, Bayern je s ukupnih 10:0 nanizao Anderlecht u Ligi prvaka te Mainz i Schalke u prvenstvu. Baš kad se mislilo da se situacija s javnim istupima Lewandowskog i Müllera malo smirila, kada su čelnici kluba stali iza trenera igrača, stigle su nove nevolje za Carla Ancelottija.

Počelo je s ozljedom Manuela Neuera koja je kumovala remiju s Wolfsburgom zbog pacerskog gola Svena Ulreicha, a najteži nokaut u ovoj sezoni stigao je na najvećoj sceni. Pitanje je bilo kome će se nakon ove srijede pogoršati situacija, PSG-u nakon cirkusa s Neymarom i Cavanijem te remija u prvenstvu ili Bayernu.

Na žalost navijača bavarskog kluba dogodilo se ovo drugo, ali malo ružnije nego što je itko očekivao. Bayern je razbijen u Parizu od strane najskupljeg nogometaša u povijesti, onog drugog najskupljeg i njihovog kolege Cavanija. Neymar i Mbappe ostavili su dojam kao da su mogli još natrpati mrežu jadnog Ulricha kojem je Dani Alves zabio već u drugoj minuti i to kroz noge.

Carlito opet na udaru

Carlo Ancelotti od početka je sezone na udaru kritičara zbog svog izbora igrača. Jedni mu zamjeraju da zaobilazi zvijezde njemačke reprezentacije, drugi mu predbacuju stare grijehove o nepovjerenju u mlade igrače, a treći da je mu je igra jednostavno staromodna.

Ovaj put se Talijan odlučio izvesti momčad bez klasičnih krila. James Rodriguez i Thomas Müller dobili su prednost ispred Robbena, Comana i Riberyja. Na klupi je ostao Hummels, Boatenga nije ni bilo u sastavu.

''Biranje sastave je posao trenera'', opet je morao njemačkim novinarima ponavljati Ancelotti, inače miran čovjek kojeg sve više iritiraju kritike.

''Ne žalim za ničime. Istina je da su neki ostali na klupi poput Riberyja i Hummelsa, ali svaku utakmicu neki dobar igrač ostane na klupi. Tako je to u velikim klubovima.''

'''Ovo nije Bayern''

Karl-Heinz Rummenigge branio je Ancelottija početkom sezone nakon nekih istupa igrača. Sada je, pišu njemački mediji, gledao kako se Talijan izvlači od pitanja novinara bez da je pokazao neku emociju.

''Ovo što smo gledali večeras nije Bayern München. Važno je da se brzo nakon ovog vratimo i budemo opet Bayern.''

Thomas Müller je ovaj put dobio šansu. Ljubimac mnogih kojem Ancelotti ne može naći konkretno mjesto u svojoj viziji Bayerna.

''Trener predstavlja plan i donosi odluke. Na momčadi je da to provede najbolje što zna'', kratko je poručio Nijemac.

Robbena su pak novinari izravno pitali stoje li igrači iza trenera, a njegov je odgovor bio manje izravan, ali za mnoge prilično jasan: ''Ne želi odgovoriti na to pitanje.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider