Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi u Madridu, United uvjerljiv

Rapsodija atomskog PSG-a: Neymar i društvo deklasirali Bayern!

U drugom kolu Lige prvaka Parižani su uzeli sva tri boda protiv bavarskog giganta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu drugog kola Lige prvaka, u skupini B, PSG je s 3:0 svladao Bayern i ostao sam na vrhu s maksimalnih šest bodova i impresivnom gol-razlikom (8:0).

Za Bavarce su kola krenula nizbrdo već u drugoj minuti. Neymar je ispremiješao obranu gostiju, nitko ga nije mogao zaustaviti pa je s loptom ušao u šesnaesterac i na drugoj strani vidio Danija Alvesa koji je primio loptu, namjestio se i pronašao put do mreže pored istrčalog Svena Ulreicha za vodstvo PSG-a.

Poslije tog pogotka Bayern se probudio, imao i neke lijepe šanse za izjednačenje, ali umjesto toga stigao je drugi pogodak PSG-a. Ovog puta je na djelu bila kombinacija Kylian Mbappe - Edinson Cavani, a ovaj potonji je neobranjivo pogodio sa 17-18 metara.

U 63. minuti se u strijelce upisao i Neymar, nakon što je bio najbrži na odbijancu poslije solo prodora Mbappea.

VIDEO ----> PSG - Bayern 3:0

Do kraja utakmice Bayern je uspio postići pogodak, učinio je to Arturo Vidal, ali je poništen zbog zaleđa.

Bayernu je ovo bilo četvrto gostovanje u Parizu i četvrti poraz uz razliku pogodaka 1:9.

U drugom susretu iz ove skupine Celtic je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 3:0 ostvarivši prvu europsku pobjedu na posljednjih 17 gostovanja.

Celtic je poveo u 38. minuti golom Leigha Griffithsa, a na 2:0 je povisio Serigne Mbodji u 48. minuti skrenuvši loptu u vlastitu mrežu nakon udarca Patricka Robertsa. Priču je zaključio Sinclair golom u 90. minuti.

VIDEO ----> CSKA Moskva - Manchester United 1:4

U skupini A Manchester United je upisao nova tri boda pobijedivši u Moskvi CSKA 4:1. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena u kojem je United zabio tri gola, a strijelci su bili Romelu Lukaku (4, 27) i Anthony Martial (19-11m). U nastavku susreta među strijelce se upisao i Hernik Mhitarjan (57), a poraz domaćina ublažio je Kučajev u 90. minuti.

United je ovom utakmicom još jednom potvrdio kako voli igrati u Moskvi u kojoj nikada nije izgubio, a igrao je osam puta. Crveni vragovi su u Moskvi i osvojili Ligu prvaka 2008.

VIDEO ----> Basel - Benfica 5:0

Basel je u drugom susretu razbio Benficu 5:0. Domaćin je odigrao fantastično prvo poluvrijeme stigavši do prednosti 2:0 golovima Michaela Langa (2) i Dimitrija Oberlina (20). Basel je pobjedu osigurao u 60. minuti golom Rickyja van Wolfswinkela iz kaznenog udarca. U 69. minuti svoj drugi gol je zabio Oberlin, da bi u 77. minuti Riveros zabio za 5:0. Očajnu večer portugalskog velikana zaokružio je Andre Almeida koji je u 63. minuti isključen zbog oštrog prekršaja.

VIDEO ----> Atletico Madrid - Chelsea 2:1

U skupini C Chelsea je u Madridu porazio Atletico 2:1, premda je domaćin vodio na poluvremenu. Bio je to prvi Atleticov domaći poraz u LP u posljednjih 11 utakmica, te prvi domaći poraz od Engleza u 12 susreta.

Antoine Griezmann je doveo domaćine do prednosti iz kaznenog udarca u 40. minuti. Izjednačio je Alvaro Morata u 60. minuti, a pobjedu Bluesima donio je Batshuayji u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su mogli do gola i u 11. minuti, no Hazardov udarac sa 18 metara je završio u okviru gola. Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Roma je u Bakuu pobijedila Karabag 2:1 ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Bila je to ujedno i prva pobjeda Rome u Ligi prvaka u posljednjih osam utakmica, te prva gostujuća pobjeda nakon studenog 2010. kada su Rimljani pobijedili Basel 3:2.

Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Roma je već nakon 15 minuta vodila 2:0 golovima Kostasa Manolasa (7) i Edina Džeke (15). Prvak Azerbajdžana je smanjio u 28. minuti golom Pedra Henriquea. Domaćin je u nastavku pokušao izjednačiti, u 89. minuti Dani Quintana je imao lijepu priliku, ali je pucao pored gola.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider