Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''neće osvojiti nijedan trofej"

Raskol u Bayernu: Zvijezde kritiziraju Ancelottija, legende ga tjeraju s klupe

Carlo Ancelotti na udaru je žestokih kritika nakon neuvjerljivog ulaska njegove momčadi u sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti našao se na udaru novih kritika nakon domaćeg kiksa Bayerna protiv Wolfsburga u susretu šestog kola njemačkog prvenstva.

Bayern je nakon prvog poluvremena vodio 2:0, no gosti su u nastavku zabili dva gola osvojivši bod na Allianz Areni. Bio je to prvi bod Wolfsburga protiv Bayerna nakon šest uzastopnih poraza i negativne razlike pogodaka 2-22. Posljednji put Wolfsburg je neporažen napustio Munchen prije 16 godina.

Bayern je u završnici prvog poluvremena stigao do prednosti od 2:0 golovima Lewandowskog (33-11m) i Robbena (42), no u nastavku je Wolfsburg uspio poravnati. Prvo je Arnold (56) smanjio na 2:1 iz slobodnog udarca sa 25 metara uz obilatu pomoć vratara Bayerna Ulreicha, da bi Didavi (83) pred kraj utakmice preciznim udarcem glavom postavio konačnih 2:2.

Hummels otvoreno kritizirao taktiku

Nakon utakmice Mats Hummels je otvoreno kritizirao taktičku postavku koja je, po njegovom mišljenju, dovela do velikog kiksa Bayerna.

''Imali smo želju, ali nismo bili dobro taktički postavljeni. Pokušao sam utjecati na to, ali teško je doprijeti do svakog igrača na terenu'', rekao je Hummels.

"Odigrali smo loše i Wolfsburg je zasluženo osvojio bod. Bili smo spori i bez potrebnog intenziteta. Bili smo nedovoljno kompaktni," rekao je Ancelotti dodavši: "Imali smo nekoliko prilika kojima smo mogli zatvoriti utakmicu, ali nismo ih iskoristili.

S njim se nije složio Thomas Müller čije viđenje utakmice je sličnije onom Hummelsovom.

''Wolfsburg nije osvojio bod, nego smo mu ga mi poklonili. Imali smo rupe koje nismo htjeli imati. Ovo nije bio naš najbolji dan što se tiče pozicijske igre'', rekao je.

Oni ironični su naveli kako se igrači Bayerna nisu željeli previše potrošiti kako bi im ostalo više snage za subotnji, tradicionalni posjet Oktoberfestu. Na pitanje hoće li ograničiti količinu alkohola igračima, Ancelotti je samo odmahnuo rukom.

Legende kluba žestoko kritiziraju Ancelottija

"Oni mogu piti što žele. Ja nisam njihov otac ili brat. Ja sam samo menadžer. Nisam zadovoljan igrom i rezultatom, ali sutra je novi dan," kazao je. "Novi dan" mu u srijedu donosi gostovanje u Parizu protiv PSG-a u Ligi prvaka.

"Moramo biti zabrinuti ako ćemo ovako igrati, ali uvjeren sam kako ćemo biti bolji," dodao je Talijan. Eventualni poraz, a pogotovo teži, mogao bi imati teške posljedice za Ancelottija.

Da se nešto loše događa u Münchenu jasno je svima. Bavarci su u prvih šest kola upisali jedan poraz i jedan remi. Dio medija navodi kako je Ancelotti ispustio kontrolu u svlačionici i kako čelnici već traže njegovog nasljednika. Posebice nakon što su glavne zvijezde Robert Lewandowski, Thomas Muller i Franck Ribery javno kritizirale Ancelottijev rad.

Navijače posebno boli Ancelottijev odnos prema Thomasu Mülleru, legendi kluba i dokapetanu momčadi kojeg je nekoliko puta vadio iz igre, a jednom ostavio na klupi iz "taktičkih razloga".

Ancelottijev rad kritizirale su i legende kluba. Paul Breitner smatra kako Bayern nazaduje, Lothar Matthaus predviđa kako bavarski velikan ove sezone neće osvojiti niti jedan trofej, dok Mario Basler najavljuje kako će Ancelotti u siječnju preseliti u Kinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider