Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi put u povijesti

Bayern smijenio Ancelottija! Već se zna i njegov nasljednik

Trofejni talijanski stručnjak nije dugo izdržao na klupi bavarskog giganta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carlo Ancelotti više nije trener Bayerna, objavio je bavarski klub na svojim stranicama.

Nakon teškog poraza kod PSG-a u drugom kolu Lige prvaka čelnici bavarskog giganta sazvali su hitan sastanak na kojem su odlučili prekinuti suradnju s talijanskim stručnjakom.

Zapravo se već nakon utakmice dalo zaključiti kako su Ancelottiju dani na klupi Bayerna odbrojani. Izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenige poslije visokog poraza u Parizu kritizirao je Ancelottija i najavio kako "će morati analizirati neke stvari i donijeti neke zaključke". 

Pod vodstvom Ancelottija Bayern nije dobro ušao u ovu sezonu. U Bundesligi su nakon šest kola tek treći, ne zaostaju puno za vodećom Borussijom Dortmund (tri boda), ali daleko je to od onog što se očekuje od najvećeg njemačkog kluba, tim više što niti igre koje je momčad pružala nisu bile dojmljive.

Iako je Bayern nakon ranog pogotka Parižana se trgnuo i imao neke lijepe šanse za izjednačenje i možebitni preokret, na koncu nisu uspjeli niti postići pogodak i utakmicu su završili s najtežim porazom u grupnoj fazi Lige prvaka u posljednjih 15-ak godina, a preko toga Rummenigge i ostali ljudi koji vode Bayern nisu mogli prijeći.

Izgubio potporu igrača

Vjeruje se kako je jedan od glavnih razloga za smjenu Talijana bio bunt igrača i to onih koji su slavili odlazak Pepa Guardiole poput Francka Riberyja. Pobunio se javno i Thomas Müller te Ancelotti više nije mogao kontrolirati starije zvijezde.

Ancelottijev nasljednik, za početak privremeni, bit će Willy Sagnol. Ovaj 40-godišnji Francuz stiže na klupu kao prijelazno rješenje, dok se ne pronađe neka dugoročnija opcija, ali ako uspije podići momčad i krene s dobrim rezultatima nije isključeno da potraje duže vrijeme.

Sagnol je devet godina igrao za Bayern, od 2000. do 2009. godine, tijekom kojih je pet puta osvajao Bundesligu i jednom Ligu prvaka (2001. na penale protiv Valencije).

U Bayernu je i završio igračku karijeru, a nakon nekoliko godina uživanja u igračkoj mirovini, 2013. je postao izbornik francuske U-21 reprezentacije. Potom je od 2014. do 2016. trenirao Bordeaux, a sad stiže na Allianz Arenu ugasiti požar koji je ostao nakon Ancelottija.

No već se nagađa kako će pravi nasljednik Ancelottija biti bivši trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel.

Ancelotti prvi koji je otišao za vrijeme Oktoberfesta

Ancelotti je uz Boba Paisleyja jedini trener na svijetu koji je tri puta osvajao Kup ili Ligu prvaka. Paisley je to uspio na klupi Liverpoola, a Ancelotti je dva naslova osvojio s Milanom (2003, 2007), a jedan na klupi Real Madrida (2014). Dvije europske titule je osvojio i kao igrač Milana.

Jedini je u povijesti osvajao prvenstva u Italiji (Milan), Engleskoj (Chelsea), Francuskoj (PSG) i Njemačkoj (Bayern). Jedino mu nije uspjelo postati prvakom Španjolske (Real).

Nekoliko zanimljivosti za kraj vladavine Don Carla. Samo je Guardiola osvojio više bodova u natjecateljskim utakmicama od njega, ali Bayern je primio 10 golova u prvih 10 utakmica prvi put još od doba Klinsmanna.

Ancelotti je ušao u povijest kluba kao prvi koji je dobio otkaz u vrijeme održavanja Oktoberfesta. Možda je vrijeme i da se čelnici kluba malo otrijezne...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider