Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Nisam mu zamjerio''

Perić otkrio kako su se Ristovski i Vlašić zakačili nakon pobjede Dinama

Dinamo se na pobjednički put vratio veličanstvenom pobjedom u Londonu protiv West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon niza lošijih rezultata u prvenstvu, koji su kulminirali porazom u derbiju od Hajduka na Maksimiru, Dinamo se pobjedama vratio kada je to malo tko očekivao. Posljednjih su godina Modri rušili Arsenal i Tottenham, a sada su u Londonu svladali slavni West Ham.

Privremeni trener Dinama Željko Kopić upisao je tako pobjedu karijere, u kojoj je promijenio formaciju te u posljednju liniju postavio tri stopera.

''To nam je odgovaralo jer su oni odlična momčad. Šef je tražio mirnoću u igri, da ne izbijamo loptu i da se odmaramo s loptom u nogama. Mislim da to ovoj momčadi najviše odgovara i to se danas pokazalo. I s tri i s četiri iza to je ključan trenutak utakmice. Stvarno su svi odigrali odlično'', rekao je na press-konferenciji nakon utakmice Dino Perić.

''Stvarno mislim da je ova momčad kvalitetna. Odgovara nam igrati kad imamo loptu u našim nogama i kad ne moramo trčati za njom kao u zadnjoj utakmici. Šef je inzistirao na mirnoći, da uzimamo više rizika, što u ovoj utakmici nije lagano. Naša kvaliteta došla je do izražaja. Odigrali smo jako dobru utakmicu'', poručio je Dinamov stoper, koji je otkrio sitan detalj nakon završetka utakmice.

Može li Dinamo izbaciti sudionika Lige prvaka u nokaut fazi EL?

Ukupno glasova:

Makedonac Ristovski je ušao u kraći sukob s Nikolom Vlašićem. Na derbiju je podmetnuo nogu Sahitiju nakon što je ovaj krenuo slaviti gol, a onda se nekoliko minuta poslije toga sukobio s igračima Hajduka na centru nakon što je sudac svirao kraj.

Perić nije zamjerio Vlašiću

''Nešto se jesu on i Ristovski zakačili, ali ništa bitno. Mislim da je lijepa pobjeda, da ne trebamo o tome pričati'', rekao je Perić.

Nikola Vlašić je prije utakmice izjavio kako bi mu se kao hajdukovcu svidjelo da izbaci Dinamo iz Europske lige stavljajući se u poziciju rivala iz Hrvatske, zbog čega ga je osudio veliki dinamovac, hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je izvukao dio Vlašićeve izjave i objavio je na Instagramu.

"Bilo je lijepo kad sam došao na Maksimir s West Hamom i pobijedio 2:0, ali to je samo jedna pobjeda iz valjda 20 pokušaja! Znam da pobjedom možemo izbaciti Dinamo iz Europa lige. Svima iz Hajduka, pa tako i meni, bi se to jako svidjelo, no da budem iskren, fokusiran sam na West Ham i ne razmišljam previše o tome. Samo želim pobjeđivati'', rekao je novinarima uoči utakmice Vlašić.

''Ja mu nisam zamjerio, mislim da trebamo gledati samo sebe i ne obazirati se na ono što drugi pričaju'', jasan je Perić, koji je dobio i pitanje o tome jesu li ih motivirale takve izjave Vlašića.

''Na neki način nas jesu motivirale, ali glavni je motiv bio ono što nam donosi pobjeda, prolazak dalje. S tim smo se nosili.''

U svlačionici je očekivano bilo slavlje, ne ruši se West Ham usred Londona svaki dan.

''Koliko god da šef kaže kako ne treba biti euforije, mi smo stvarno sretni. Vidim da je ova pobjeda puno značila svlačionici.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider