Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogromni novci

Pao je dogovor o najvećem transferu ovog ljeta: Građani peterostručili uloženo nakon dvije godine

Atletico Madrid i Manchester City došli su do dogovora o transferu Juliana Alvareza

Julian Alvarez i Dani Olmo (Foto: Afp)

Najskuplji transfer ovog ljeta uskoro će biti služben. Mnoštvo poštovanih novinara iz Velike Britanije javlja kako je postignut dogovor o transferu Juliana Alvareza u Atletico Madrid.

Madridski velikan za 24-godišnjeg argentinskog napadača platit će inicijalnih 75 milijuna plus 20 milijuna eura u bonusima, čime će transfer nadmašiti 62 milijuna eura koje su Cityjevi gradski rivali platili za Lenyja Yora.

Kompletirao nogomet u dvije godine

Alvarez napušta Građane nakon dvije nevjerojatno uspješne godine u kojima je postao svjetski prvak s Argentinom, svjetski klupski prvak i osvajač trostruke krune u engleskoj zajedno s novim naslovom Premier lige u svibnju.

Stigao je 2022. iz River Platea za samo 23 milijuna eura, a dvije godine kasnije postat će najskuplja prodaja građana, uvelike premašivši prodaju Raheema Sterlinga u Chelsea.

Alvarez je prošle sezone za Građane odigrao više od 3,5 tisuća minuta, a njegov odlazak zasigurno će pogurati City na tržište nakon tihog ljeta na Etihadu u kojem je jedini ulazni transfer bio brazilsko krilo, Savio za 25 milijuna eura.

Bivši as Dinama ponovno na radaru Guardiole?

Na Etihadu je općeprihvaćena ideja da nema smisla dovoditi napadača u pravom smislu riječi jer bi takva akvizicija uglavnom bila na klupi zbog norveškog golgetera Erlinga Haalanda.

Međutim, nije isključena ideja dovođenja napadačkog veznog koji može operirati u poziciji tzv. lažne devetke. Mnoga su imena povezivana, a opcija bi ponovno mogao postati Dani Olmo.

Bivši napadač Dinama u ugovoru je imao otkupnu klauzulu do početka srpnja koju nitko nije aktivirao, a otad sva spekulacija oko Olma dolazi iz Barcelone.

Iz Barcelone se puno priča, ali bez razvoja

Mnogi izvori blizu katalonskog kluba tvrde da je dogovor postignut, ali isto kao i transfer Nica Williamsa, ništa se nije realiziralo. Katalanski klub posljednjih je godina u velikim problemima s financijama, tako da je bilo kakav veliki transfer za njih krajnje nerealističan.

Pep Guardiola već je zabilježen kao veliki obožavatelj španjolskog veznjaka, a nakon velikog interesa prošlog ljeta prodaja Alvareza bila bi sjajna motivacija za ponovni pokušaj. 

Potencijalni transfer kapnuo bi i u Maksimir

Manchester City već ima povijest transfera s RB Leipzigom, nakon što su prošlog ljeta doveli hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola na Etihad.

Dinamo bi u slučaju potencijalnog transfera Olma u Englesku unovčio svojih 20 % od Olmova narednog transfera, te bi time u maksimirsku kasu kapnulo barem 6 milijuna eura u slučaju transfera od 60 milijuna eura.

Svaka viša cifra znači veći iznos za Dinamo.

Ryan Crouser Trostruki olimpijski pobjednik koji obožava Hrvatsku dnevno unese 6000 kalorija: "Jedem pet puta dnevno" divider

Tom Kim VIDEO Pao mu mrak na oči: Južnokorejski olimpijac ostao bez medalje, a dobio vojni rok divider

Novak Đoković VIDEO Đokoviću poslije zlata pokazali fotografiju, odmah se rasplakao: Nju nikad nije zaboravio divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook