Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatno!

Trostruki olimpijski pobjednik koji obožava Hrvatsku dnevno unese 6000 kalorija: "Jedem pet puta dnevno"

Ryan Crouser već šestu godinu dolazi na natjecanje u Zagreb.

Ryan Crouser (Foto: Afp)

Ryan Crouser, koji je osvojio zlato u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Parizu, progovorio je o svojim prehrambenim navikama otkrivši da dnevno unese čak 6000 tisuća kalorija!

Trostruki olimpijski pobjednik mjesečno troši oko tisuću dolara na hranu, a otkrio je kako izgleda jedan uobičajeni dan u njegovom životu. Za doručak pojede dva burrita s mesom, devet jaja s slaninom ili kobasicom, sir, salsu i čips za doručak.

Za ručak pak ima dva obroka koji se sastoje od 500 grama piletine ili govedine te 340 grama riže, a obično večera sa svojom djevojkom:

"Imamo meni za četveročlanu obitelj. Ona pojede jednu porciju, a ja tri. Normalna porcija ima 400 kalorija, tako da moje tri imaju 1200 kalorija", otkrio je Crouser jednom prilikom za CNBC.

To je popriličan udarac na njegov novčanik, no to shvaća kao ulaganje u svoje sportsku izvedbu:

"Definitivno je skupo. Potrošim između 200 i 250 dolara tjedno, ali to doživljavam kao ulaganje u svoju sportsku izvedbu. Svaki moj obrok je pola onoga što čovjek pojede u cijelom danu. Jedem pet puta dnevno. Ako osjetim glad tijekom dana, to znači da ne radim dobro svoj posao pa moram nastaviti jesti", objasnio je bacač kugle koji je potvrdio nastup na 10. Memorijalu  Ivana Ivančića pokraj Zagrebačkih fontana.

Crouser, koji je s 23.56 i svjetski rekorder u bacanju kugle, peterostruki je pobjednik Memorijala Ivana Ivančića te s 22.84 m iz 2021. godine i rekorder tog natjecanja, pa će osim lova na šestu pobjedu, imati i prigodu napasti vlastiti rekord mitinga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook