Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri su dobro prošli

Navijači Tottenhama poludjeli kada je Kane pao: Krenuo je stampedo optužbi, Dinamo je imao odlično suđenje

Navijače Tottenhama nakon utakmice s Dinamom najviše je zanimalo zdravstveno stanje njihova ljubimca Harryja Kanea…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenhamovi navijači prilično su ravnodušno primili pobjedu svojih ljubimaca protiv Dinama. Njima je to bilo pod normalno, ništa drugo nisu ni očekivali.

Dojam je da su se najviše uzbudili kada je Harry Kane pao na travnjak s bolnom grimasom desetak minuta prije kraja utakmice.

Arijan Ademi ušao mu je prilično visoko, taman u koljeno. Ademi je dobro prošao, lako je mogao dobiti drugi žuti. Možda je taj duel utjecao i na njegovu lakšu ozljedu. Općenito je Dinamo imao jako dobro suđenje. Serdar Gözübüyük bio je milosrdan prema Modrima. Realno, mogao je svirati i jedanaesterac za Tottenham kada je Majer nagazio Ndombelea. Englezi su se čudili zašto VAR nije reagirao, za njih je to bio čisti penal, a nisu daleko od istine. Eto, da i Dinamo ponekad na takvim europskim gostovanjima suci malo pomiluju... 

gol expired Na ulicama Tottenhama Dinamo nitko nije spominjao, naišli smo na tragediju koja je obilježila prvi dan otvaranja škola divider

Kako god, kada je Kane pao, tu je nastala pomutnja na društvenim mrežama. Tottenhamovi navijači začudili su se Mourinhu što je Kanea uopće stavio u momčad, a još pored njega i Son Heung-mina.

Zamjerali su Mourinhu i što ga je tako dugo ostavio na travnjaku, sve do 84. minute. Izvadio je prije i Sona, i Dele Allija, i Lamelu, a Kane je još uvijek bio igri. Očito se Mourinho nadao da bi mogao postići hatt-trick. I trener Dinama Zoran Mamić volio bi da Kane nije bio u postavi. Tu bi se sigurno složio s navijačima Tottenhama.

U trenutku dok se engleski napadač previjao na travnjaku na društvenim mrežama nastao je pravi stampedo optužbi na račun portugalskog trenera. Kada su kamere prikazale kako se priprema liječnička ekipa, nervoza je dodatno narasla.

Kane se ubrzo pridigao i malo kasnije izašao iz igre. Na klupi ga je čekao led za bolno koljeno. Nestrpljenje je raslo jer se nije znalo je li ozbiljnije ozlijeđen. Kada je po završetku utakmice ustao s klupe i prošetao do suigrača da im čestita, navijači su se malo umirili. Čekale su se prve reakcije s press-konferencije.

gol expired Englezi se čudom čudili, Mourinho pokazao respekt: Razlika u klasi očita, taktika promašena, ali ne mora se tako kiksati divider

Naravno, cijela pomutnja na „planetu Tottenham“ nastala je zbog toga što se u nedjelju igra veliki derbi sjevernog Londona s Arsenalom. To je za navijače Tottenhama uvijek iznimno važna utakmica bez obzira na poziciju na ljestvici. Zna se kakav je rivalitet između ta dva kluba.

Hoće li Kane biti spreman za derbi, bilo je najvažnije pitanje s kojim se Mourinho sudario na presici.

„Nadam se i vjerujem da će biti spreman. To je velika utakmica. Samo veliki problem može ga zaustaviti da ne nastupi. Mislim da ovaj udarac to nije“, odgovorio je portugalski stručnjak, koji je izborom postave pokazao koliko je ozbiljno shvatio Dinamo.

Koliko Kane znači za Tottenham, nabolje govore njegove brojke. Ove je sezone u 37 nastupa postigao 26 golova u svim natjecanjima, od toga osam u Europi. Nažalost, dva otpadaju na Dinamo. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider