Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika anketa

Ovo su najveće pogreške Reala: Evo koga navijači smatraju najvažnijim, kako stoji Modrić i koga bi najradije doveli

Čini se da je Real Madrid napravio puno pogrešaka u posljednje vrijeme…

Galerija Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zidane, Ramos, Casemiro i Marcelo (Foto: AFP) Lionel Messi i Casemiro (Foto: AFP) +2 Momčad Real Madrida (Foto: AFP)

Osam velikih pogrešaka Real Madrida, naslov je Marcina teksta o problematičnoj politici Kraljevskog kluba koja se jasno reflektira na recentne rezultate. Madridski dnevnik postavio je anketna pitanja svojim čitateljima koji su mahom navijači Reala. Odgovori su vrlo zanimljivi i sugestivni.

Ljetni prijelazni je završio, a očigledno je da Real nije uspio riješiti akutne probleme. U zraku su ostale visjeti neke nedoumice. Madriđani su ovog ljeta potrošili nemala sredstva, točnije 307,5 milijuna eura, a od prodaje su uprihodili 130 milijuna eura. Dojam je da nisu baš kvalitetno tržili. Je li moglo bolje i ako jest, zašto nije?

Na pitanje koje biste igrače doveli u Real, čitatelji Marce jasno su odgovorili: Paula Pogbu želi njih 39 posto, a Neymara tek 12 posto. Eriksena i Van den Beeka 15 posto.

Ništa od totalnog remonta

Čelnici Reala najavili su totalni remont još tijekom prošle sezone. Zinedine Zidane tražio je velika pojačanja, a od istinskih zvijezda dobio je samo Edena Hazarda. Udarna momčad još uvijek je sastavljena od prekaljenih senatora.

Kečkeš najavljuje pobjedu utakmicu sa Slovačkom Što odigrati na Slovačka - Hrvatska? Poslušajte savjete naših prognozera divider

Na pitanje je li Real proveo najavljene promjene, čak 95 čitatelja odgovorilo je negativno. Dakle, navijači Reala nemaju dileme kad je o tome riječ.

Pogrešne kupovine

Kako rekosmo, Real je potrošio više od 300 milijuna eura na pojačanja, no problem je što je samo Hazard istinsko pojačanja za sad i odmah. Svi su ostali projekti kluba i na njih se može u potpunosti računati, i to možda, tek u budućnosti.

Na pitanje mislite li da je Real potrošio previše novca s obzirom na kvalitetu igrača koje je doveo, čitatelji Marce također nemaju dileme. Čak 75 posto njih je odgovorilo potvrdno na ovo pitanje.

Nerazumno rješavanje svojih igrača

U isto vrijeme Real je mogao angažirati neke svoje solidne igrače koje je razasuo diljem Europe. Sergio Reguilon, Mario Hermoso, Martin Odegaard i Pablo Sarabia neki su od tih igrača, koji možda nisu velike zvijezde i bogzna kakvi talenti, ali bili bi od pomoći. Neki su mišljenja da i nisu puno lošiji od igrača koji su dovedni za velike novce. U svakom slučaju, mnogo su jeftiniji.

Zaratile engleske legende: Nekoć dobri prijatelji u žestokom sukobu, nemilosrdno razmjenjuju udarce Michael Owen i Alan Shearer (Foto: AFP)

Da ih je zadržao ili otkupio, stajali bi ga puno manje. Na pitanje mislite li da bi nabrojani igrači imali mjesta u trenutačnom kadru Reala, čak 82 posto čitatelja odgovorilo je potvrdno.

Nije doveden igrač kojeg je Zidane najviše želio

Zidane je žarko želio dovesti svojeg sunarodnjaka Paula Pogbu iz Manchester United. Marca piše kako su Toni Kroos i Luka Modrić daleko od stare forme i da je stoga Zidane želio svježu krv u veznom redu. U Pogbi je vidio je rješenje svojih problema.

Na pitanje je li Real sve učinio da dovede Pogbu, čitatelji Marce prilično su suglasni. Čak 73 posto misli da je mogao učiniti više.

Bale i James zadržani, a Zidane ih se htio riješiti

Zidane nije krio da se želi riješiti Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza. Na kraju je ispalo da će morati progutati ponos i zatomiti ego. Bale i James su ostali, štoviše Velšanin je opet član udarne postave i najviše je pokazao na početku sezone.

Postava Vatrenih za ključnu utakmicu: Najupitnije mjesto napadača, ulaze dva mlada lava Slavlje Hrvatske (Foto: AFP) Hrvatska momčad protiv Walesa (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Neki će reći da je Zidane pokazao kako je fleksibilan, drugi to tumače kao prinudno savijanje kralježnice. U svakom slučaju, prilagodio se, doduše nevoljko, naredbama predsjednika Florentina Pereza.

Na pitanje smatrate li dobrim potezom što su zadržani Bale i James, čitatelji Marce nisu tako složni kao u prethodnim pitanjima. Tu se dosta razmimoilaze. 40 posto smatra da ih se trebalo obojice riješiti, a 29 posto da nije. Samo devet posto misli da je Balea trebalo pustiti, a 22 posto Jamesa.

Problemi u veznom redu

Najveći problem Reala u ovom trenutku leži u veznom redu, nekoć najmoćnijem dijelu momčadi. Real je ostao na samo četiri klasična vezna igrača. To su Casemiro, Modrić, Kroos i Valverde.

Svi ostali su manje veznjaci, a više napadači. Budući da nisu doveli Pogbu, čini se potpuno nelogičnim što su pustili Ceballosa i Marcosa Llorentea.

Na pitanje treba li Real pojačanja u veznom redu, čitatelji Marce su unisoni. 39 posto smatra da je Real trebao dovesti još barem jednog veznjaka, a 50 posto dvojicu.

Real nema zamjenu za Casemira

Vezano na prethodno pitanje, od velike će važnosti biti da Casemiro bude zdrav u idućem razdoblju jer Real za njega nema adekvatnu zamjenu. Kroos na poziciji klasičnog zadnjeg veznog nije blistao u posljednje vrijeme.

Kraljevi prijelaznog roka: Velikan za "siću" doveo mnogo poznatih imena, novi trend na tržištu Radamel Falcao stiže u Istanbul (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Mauro Icardi (Foto: Twitter/PSG) +2 Ante Rebić (Foto: AFP)

Koliko je Casemiro značajan i važan, najbolje govori odgovor na anketno pitanje koji bi igrač najviše nedostajao Realu u slučaju ozljede. Brazilac je dobio 46 posto glasova. Daleko najviše.

Drugi je Karim Benzema s 15 posto glasova, treći Hazard s 12 posto, a Modrić četvrti s 8 posto. Primjetan je blagi Modrićev pad u očima navijača Reala. Do prije godinu dana praktički je po važnosti bio odmah uz bok Cristianu Ronaldu. Navijači su smatrali da je nenadoknadiv. Situacija se u međuvremenu očito ponešto promijenila.

Tanka zadnja linija

Iako je doveden Eder Militao za 50 milijuna eura, udarni zadnji red ostaje nepromijenjen. Zidane i dalje forsira staru liniju u sastavu Carvajal, Varane, Ramos i Marcelo. Na pitanje treba li Real dovesti još jednog obrambenog igrača, čitatelji Marce odgovaraju potvrdno.

Njih 78 posto misli da Real tu nema dovoljnu širinu. Zadnja linija čini im se dosta tankom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider