Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan podatak

Ovo se nije dogodilo na velikom turniru od 1998. i polufinala između Francuske i Hrvatske

Merih Demiral zabio je dva pogotka za Tursku u pobjedi protiv Austrije na Euru 2024.

Turska povela protiv Austrije (Foto: Afp)

Turska je povijesnom pobjedom protiv Austrije (2:1) izborila plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, i to kao posljednja reprezentacija!

Junak je bio turski branič Merih Demiral, koji je zabio oba pogotka, prvi već u 2. minuti susreta, što je najbrži pogodak u nokaut-fazi europskih prvenstva, a drugi u 59. minuti susreta.

Tako se Demiral upisao u povijest kao prvi branič u povijesti Europskih prvenstava koji je zabio dva pogotka u utakmici nokaut-faze.

Pazite sad ovo, to se nije dogodilo od 1998. i polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske na kojoj je Lilian Thuram zabio Vatrenima dva pogotka.

Da stvar bude gore, turska pobjeda ima još jednu poveznicu s Hrvatskom. Ovo im je bila tek druga pobjeda u nokaut-fazi europskih prvenstava, prvu su upisali protiv Vatrenih na Euru 2008. godine boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Velika obrana Merta Gunoka VIDEO Austrijance će ovo dugo proganjati: Pogledajte što je turski vratar "skinuo" u 95. minuti divider

Turska - Austrija Ovo je tek druga pobjeda Turske u nokaut fazi Eura: Prvu svaki Hrvat želi izbrisati iz pamćenja divider

Turska povela protiv Austrije Fanatični Turci prošli u četvrtfinale Eura: Austrijanci promašili ogromnu šansu u posljednjim sekundama divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider