Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan podatak

Ovo je tek druga pobjeda Turske u nokaut fazi Eura: Prvu svaki Hrvat želi izbrisati iz pamćenja

Turska je pobjedom protiv Austrije stigla do tek druge pobjede u nokaut fazi Eura.

Turska - Austrija (Foto: Afp)

Turska je posljednja reprezentacija koja je osigurala plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva! Tamo će igrati protiv Nizozemske koja je uvjerljivom predstavom nadigrala Rumunjsku (3:0).

Turci su sjajno otvorili utakmicu protiv Austrije u Leipzigu, nošeni glasnom podrškom navijača poveli su već u 2. minuti susreta postigavši najraniji pogodak u nokaut fazi europskih prvenstva.

U 59. minuti Demiral je povećao tursku prednost svojim drugim pogotkom na utakmici, no Austrijanci se nisu predali. Samo koju minutu kasnije smanjili su rezultat na 1:2 i visoko pritiskali do kraja utakmice.

Imali su ogromnu šansu u posljednjim sekundama susreta, no nisu uspjeli zabiti, tako da su Turci osigurali prolaz dalje.

Da stvar bude bolja ovo je njihova prva pobjeda u nokaut fazi Europskog prvenstva koju su izborili u regularnom dijelu susreta, a tek druga u povijesti! Prva je, nažalost, bila protiv Hrvatske u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. godine.

Nakon što su nam zabili gol za produžetke u posljednjem napadu, svladali su nas boljim izvođenjem jedanaesteraca i prošli u polufinale...

Turska povela protiv Austrije Fanatični Turci prošli u četvrtfinale Eura: Austrijanci promašili ogromnu šansu u posljednjim sekundama divider

Luka Dončić Dončić ne pamti kad mu se ovo dogodilo: Pogledajte što su mu napravili Hrvati divider

Dario Šarić Šarićeva utakmica života! Nakon gotovo 30 godina ponovio je učinak velikog Tonija Kukoča divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider