Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kapetanski!

Šarićeva utakmica života! Nakon gotovo 30 godina ponovio je učinak velikog Tonija Kukoča

Dario Šarić upisao je triple double u visokoj pobjedi protiv Slovenije.

Dario Šarić (Foto: Afp)

Hrvatska košarkaška reprezentacija odlično je otvorila kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, izabranici Josipa Sesara bolji su bili od Slovenije 108:92.

Naši reprezentativci odlično su otvorili utakmicu, brzo pobjegli na dvocifrenu razliku i nisu je puštali sve do kraja utakmice. Naši najbolji pojedinci bili su Goran Filipović s 21 poenom i šest asistencija, Ivica Zubac s 18 poena i osam skokova, dok su također dvocifreni bili Hezonja, Branković i Smith.

Mario Hezonja VIDEO Hrvatski košarkaši čekali gotovo pola sata zbog semafora!? Sramotna situacija u Grčkoj divider

Ekipno odličnu utakmicu zaokružio je Dario Šarić s nevjerojatnim individualnim učinkom – triple doubleom! Kapetan Hrvatske izdominirao je Slovence s 19 poena, 10 asistencija i 10 skokova.

30-godišnji Šibenčanin tako je postao tek treći igrač u povijesti naše reprezentativne košarke koji je upisao triple double. Prije Šišija, jedino su Toni Kukoč i Stojko Vranković ostvarili takve impresivne brojke.

Kukoč je na Eurobasketu 1995. godine na utakmici protiv Finske postigao 15 poena uz 12 skokova i 11 asistencija. Dvije godine ranije, u utakmici za treće mjesto protiv Grčke 1993., Stojko Vranković je imao 12 poena, 13 skokova i 10 blokada.

Tihana Nemčić Bojić Tko je žena koja se pojavila u emisiji EURO 2024? Upoznajte doktoricu nogometa iz Križevaca divider

Peleov dres na Isusovom kipu iznad Rio de Janeira Brazilski državni vrh odlučio: Svake godine ubuduće slavit će se "Dan kralja Pelea" divider

Tko je prvi favorit za naslov prvaka Europe?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider