Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki napredak u pregovorima

Otvara se mjesto za Joška Gvardiola u Cityju: Španjolac na izlaznim vratima kluba?

Otvara se mjesto u Manchester Cityju za hrvatskog nogometaša Joška Gvardiola?

Joško Gvardiol (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Pred finale Lige nacija između Hrvatske i Španjolske cure nove glasine o interesu Manchester Cityja za Joška Gvardiola, koji je zbog ozljede otpao za završni turnir ovog natjecanja.

O interesu engleskog prvaka za talentiranog Hrvata već je dosta toga napisano, ali svako malo procure neki novi detalji. Fabrizio Romano, napoznatiji stručnjak za transfere, nedavno je otkrio da su City i Gvardiol u kontaktu, interes itekako postoji, ali probleme bi mogao raditi RB Leipzig, koji će tražiti rekordnu odštetu za svog dragulja.

Svjesni su da ga neće moći još dugo zadržati u klubu, tako da žele ispisati povijest i učiniti Gvardiola najskupljim braničem dosad. Tražit će za njega odštetu veću od 100 milijuna eura, tako da će City morati duboko zagrabiti u vreću novca.

Hrvatska - Nizozemska Srbi misle da su napokon shvatili zašto su Hrvati na vrhu, a oni tu gdje jesu divider

No koliko Pep Guardiola obožava talentiranog Hrvata, to ne bi trebao biti problem. Također, čini se da se otvara mjesto u posljednjoj liniji Građana jer je španjolski branič Aymeric Laporte na odlasku iz kluba, piše Santi Auoma za Foot Mercato.

Gvardiol dogovorio osobne uvjete s Cityjem

Izgubio je mjesto u udarnih 11, Ruben Dias i Manuel Akanji su praktički postali nezamjenjivi, tako da je upisao samo 12 ligaških nastupa ove sezone. Spominje se kao potencijalno pojačanje Barcelone i zamjena za Piquea, koji se pred Svjetsko prvenstvo povukao u nogometnu mirovinu.

Za kraj dodajmo da je Romano potvrdio da napreduju pregovori između Cityja i Gvardiola, što se tiče osobnih uvjeta, ali, naravno, puno je veći problem visina odštete koju tek moraju dogovoriti s Leipzigom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider