Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati su hit

City želi Gvardiola: Pep ga obožava, a za Hrvata će platiti rekordnu odštetu?

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je glavna meta Manchester Cityja u ljetnom transfer roku.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

U redovima europskog prvaka Manchester Cityja naredne sezone mogli bismo imati dva Hrvata. Nakon što su dogovorili sve osobne uvjete s Mateom Kovačićem, Građani su opasno zagrizli za još jednog Vatrenog - Joška Gvardiola.

Ovo nije potpuna novost, već se ranije pisalo da engleski div prati hrvatskog braniča kojeg pak obožavaju. Smatraju ga fantastičnim nogometašem, tvrdi najpoznatiji stručnjak za transfere Fabrizio Romano, a u njegovu kvalitetu mogli su se uvjeriti iz prve ruke, u dvomeču osmine finala Lige prvaka.

El Arabi Hilal Soudani Soudani stigao u susjedstvo: Surađivat će s bivšim trenerom Dinama divider

U prvom susretu Gvardiol je zabio pogodak, dok su Nijemci u uzvratu na Etihadu doživjeli pravu katastrofu. Sedam su puta vadili loptu iz vlastite mreže, ali nije to pokvarilo Pepovo mišljenje o mladom Vatrenom pred kojim je blistava budućnost.

Građani će ga pokušati dovesti već ovog ljeta, ali postoji jedan problem - morat će duboko zagrabiti u džep. Leipzig je svjestan kakvog dragulja ima u svojim redovima i to će ozbiljno naplatiti.

Aubameyang, Ziyech, Fofana i Zakaria Prošle sezone jedini pogodak zabio Dinamu, a sada će i on put Saudijske Arabije divider

Spremni su ga prodati samo pod jednim uvjetom, a to je da City istrese rekordnu odštetu za Hrvata. Konkretno, radi se o iznosu većem od 100 milijuna eura, što znači da bi Gvardiol postao najskuplji branič dosad, objavio je Romano.

Zasad je na prvom mjestu Harry Maguire, za kojeg je isplaćena odšteta u visini od 87 milijuna eura, ali 20-godišnji Hrvat mogao bi ga vrlo brzo nadmašiti. Na drugom je mjestu branič Liverpoola Virgil Van Dijk.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider