Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prije 30 godina

Otkriveno kako će izgledati novi dres Barcelone: Inspiriran grbom i Olimpijskom igrama 1992.

Procurile su fotografije Barceloninog prvog dresa za sljedeću sezonu…

Barcelona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Procurile su fotografije dizajna prvog Barceloninog dresa za iduću sezonu 2022./2023.

Specijalizirani portal Footy Headlines objavio je kakav će biti startni komplet za sljedeću sezonu, koji će kombinirati tri boje: klasičnu plavu i bordo uz jaku tamnoplavu na rukavima i izrezu košulje. Inspiriran je bojama na Barcinom grbu.

gol expired Legendarni nogometaš ispalio: ''Ronaldo nije genijalac, on je kao Inzaghi'' divider

Prema ranijem izvješću katalonskog Sporta, dizajn je također inspiriran i Olimpijskim igrama održanim u Barceloni 1992. godine, kao i transformacijom koju je doživio grad.

Ta se inspiracija može puno jasnije vidjeti na gostujućem zlatnom dresu, koji se može pohvaliti ukrasima u dizajnu vrpci za olimpijske medalje od prije 30 godina.

Otkriven novi dres Barcelone za sezonu 2022./2023.

Službeni naziv tamnoplave boje koja se koristi na kompletu je "opsidian", što je ujedno i boja logotipa na zlatnom gostujućem kompletu.

Na fotografijama novog dresa još se ne pojavljuje logo Spotifyja, novog sponzora Barcelone, a koji će biti na prednjoj strani dresa, što je rezultat nedavno objavljenog ugovora između švedske platforme za streaming glazbe i katalonskog kluba.

gol expired Rat Man Cityja i Reala za Haalanda: Građani nude plaću s kojom će potući Ronalda, Perez se raspituje za zdravlje divider

Datum službenog predstavljanja malo će uraniti nego što je to uobičajeno, bit će upriličeno 3. lipnja zbog Svjetskog prvenstva u Kataru koji će početi tek krajem studenog, a u prodaji će se naći pet dana kasnije.

U Barceloni vjeruju da će se novi dres dobro prodavati. Nešto je avangardniji u odnosu na prvi dres od ove sezone, koji je klasičniji i manje revolucionarnijeg dizajna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider