Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi u Englesku

Oršić se emotivnom porukom oprostio od Dinama: "Nije mi lako, ali ja sam živio svoj san"

Nakon četiri i pol godine Mislav Oršić je napustio Dinamo.

Mislav Oršić (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Mislav Oršić je i službeno predstavljen kao novi član Southamptona.

30-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac potpisao je ugovor na dvije i pol godine s engleskim premierligašem i nakon četiri i pol godine napustio Dinamo od kojeg se oprostio emotivnom porukom:

"Ovim putem htio bih se osvrnuti na period koji sam proveo u Dinamu. Pamtit ću svaki trenutak koji sam doživio u ovih četiri i pol godine. Današnji je dan iznimno težak za mene, iako vjerujem da svi razumiju odluku koju sam donio.

Otvorio mi se put u englesku prvu ligu u kojoj sam oduvijek sanjao igrati i mislim da je za svakog hrvatskog nogometaša odlazak u neki klub Lige petice, a posebno u Englesku, velika prilika i privilegij.

Mislav Oršić Stigla službena potvrda: Mislav Oršić je novi igrač Southamptona divider

Zahvalio bih ovim putem upravi kluba na razumijevanju i susretljivosti koju su pokazali jer znaju da je moja velika želja oduvijek bila napraviti iskorak prema engleskoj ligi.

S profesionalne strane veseli me prelazak u Southampton, svi novi izazovi koji su ispred mene i sigurno da ću za novi klub davati sve od sebe u svakom trenutku na terenu.

Dejan Lovren i Fernando Torres U Southampton stiže četvrti Hrvat u povijesti: Vatrenog pamte po najboljem, ali jako dobro se sjećaju i Hajdukove legende divider

Ipak, s emotivne strane i s one životne strane, danas se rastajem od svog Dinama i nije mi nimalo lako. Odlazim baš onako iskreno i nemjerljivo ponosan i sretan što sam bio dio kluba i momčadi Dinama, što sam imao toliku podršku navijača i što sam ostvario najljepše i iznimno vrijedne i posebne trenutke u karijeri i životu. Ja sam živio svoj san.

Svojim suigračima, treneru Čačiću i cijelom stožeru želim da ponosno obrane naslov prvaka, vjerujem da će momčad osvojiti i hrvatski kup, i da je pred Dinamom još puno velikih uspjeha. Siguran sam u to. Neću biti s vama, ali bit ću mislima uz vas u svakoj utakmici.

Mislav Oršić Što Oršića čeka u Svecima? Vrhunski posložen klub, slaba konkurencija na poziciji i opaka borba za ostanak u ligi divider

Navijačima Dinama želim od srca zahvaliti na podršci i nevjerojatnim osjećajima koje sam zbog njih imao priliku doživjeti kroz sve ove godine u apsolutno svakom trenutku. Ne postoje riječi kojima mogu opisati koliko sam zahvalan na toj posebnoj vezi koju smo stvorili, na ogromnoj podršci i posebnim emocijama.

Hvala što ste prepoznali da dajem cijelog sebe za Dinamo, naša obostrana ljubav trajat će i dalje, ostajete svi u mom srcu zauvijek", zaključio je Oršić u emotivnoj poruci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider