Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je gotovo

Stigla službena potvrda: Mislav Oršić je novi igrač Southamptona

Mislav Oršić je napustio Dinamo i potpisao ugovor sa Southamptonom na dvije i pol godine.

Mislav Oršić je i službeno postao novi igrač Southamptona.

30-godišnji hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor na dvije i pol godine i tako postao prvo pojačanje engleskog premierligaša u ovom prijelaznom roku.

Oršić ima značajan ugled na europskoj i svjetskoj pozornici, a posebno se iskazao na Svjetskom prvenstvu u dresu Vatrenih s kojima je osvojio brončanu medalju u Katru, stoji na službenoj stranici engleskog kluba.

Posebno se iskazao na utakmici protiv Maroka kada je postigao gol za pobjedu i osvajanje trećeg mjesta. 

Nakon četiri i pol godine napušta Dinamo s kojim je četiri puta osvajao titulu hrvatskog prvaka, ali i postao najboljim europskim strijelcem zagrebačke momčadi.

Dejan Lovren i Fernando Torres U Southampton stiže četvrti Hrvat u povijesti: Vatrenog pamte po najboljem, ali jako dobro se sjećaju i Hajdukove legende divider

Ukupno je za Modre zabio 28 golova u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Englezi ga naročito pamte po njegovom hat-tricku Tottenhamu u Europskoj ligi, a ove je sezone zabio i Chelseaju u Ligi prvaka na Maksimiru.

Oršić je upisao 216 nastupa za Dinamo, a pritom je postigao čak 91 pogodak.

"Jako sam sretan što sam ovdje, mislim da je ovo san za svakog igrača, doći igrati u englesku Premier ligu. Spreman sam, motiviran sam i nadam se da mogu pomoći momčadi da ostvari svoje ciljeve. 

Mislav Oršić Što Oršića čeka u Svecima? Vrhunski posložen klub, slaba konkurencija na poziciji i opaka borba za ostanak u ligi divider

Kada sam stigao u trening kamp, sjajno je, i siguran sam da ću uživati ovdje. Klub je u teškoj situaciji, ali mislim da moramo ostati zajedno. Imamo samo jedan plan - ostati u Premier ligi. Moramo naporno raditi svakog dana i nadam se da ćemo na kraju godine biti sretni", kazao je Oršić.

"Mislav je značajno pojačanje za našu momčad i oduševljen sam što sam tako brzo dobio. On je ozbiljna napadačka prijetnja i siguran sam da svi oni koji su pratili Svjetsko prvenstvo su svjesni kakav talent ima. Oduševljeni smo što je s nama", kazao je trener Nathan Jones.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider