Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad lako u Prištini

Opasna nagazna mina za Jakirovića: Dinamo na Kosovu ima užasne rezultate, Modri desetkovani

Nakon poraza od Hajduka u HNL-u, Dinamo večeras (18:45) gostuje u Prištini kod Ballkanija u 2. kolu Konferencijske lige…

Sergej Jakirović (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

Utakmica s Ballkanijem stiže u nezgodno vrijeme za Modre. Nakon poraza u najvećem hrvatskom derbiju Modri moraju na nezgodno gostovanje u Prištinu, a Dinamu na Kosovu nikada nije bilo lako. Štoviše, teško da mu je moglo biti teže.

Navijači Australije Australija razmatra mogućnost da se kandidira za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva divider

Modri su u bivšoj državi šest puta gostovali na Kosovu i nijednom nisu upisali pobjedu. Imaju tek dva mršava remija i čak četiri poraza.

Jednom su izgubili od Kosovske Mitrovice i triput od Prištine. Na četiri posljednja gostovanja Dinamo nije postigao ni pogodak. Čak je i posljednju utakmicu s Prištinom na Maksimiru izgubio.

Dinamo na Kosovu nikada nije pobijedio

Dakle, s poraznom statističkom bilancom Modri gostuju na stadionu koji nosi naziv nekadašnjeg velikog napadača Prištine Fadila Vokrrija, koji je zagorčavao život Dinamu i u dresu Prištine i u dresu Partizana, a hrvatski prvak još stiže u desetkovanom sastavu.

Dinamo u Prištini gostuje bez dvojice kapetana - Brune Petkovića i Arijana Ademija, koji nije ni prijavljen za Konferencijsku lige, te Stefana Ristovskog. Nema na raspolaganju ni bolesnog Roberta Ljubičića, a ni dovoljno oporavljenog Darija Špikića.

U odnosu na početak ovosezonske europske Odiseje, Modrima nedostaje čak sedam igrača, ako se četvorici nabrojenih, bez Ademija, pridodaju u međuvremenu transferirani Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec.

Zvonimir Kožulj Englezi: "Nemojte olako shvatiti Zrinjski. Srećom, Modrić više ne igra za njih" divider

Prema izvješćima koja stižu iz Prištine, teren na stadionu Fadila Vokrrija nije baš idealan, najblaže rečeno. Trener Balkanija Ilir Daja rekao je na press-konferenciji da je hrvatski prvak jedan od najjačih suparnika s kojima se Ballkani dosad susreo u europskim natjecanjima, no unatoč tome njegova momčad neće mijenjati stil igre.

Ballkani - nagazna mina

"Poštujemo suparnika, ali poštujemo i sebe", poručio je 56-godišnji trener Ballkanija.

Stadion Fadil Vokrri ima kapacitet oko 14 tisuća mjesta. Vidjet ćemo hoće li biti dupke popunjen i kakva će biti atmosfera.

"Pozivam sve ljubitelje sporta na Kosovu da nas podrže jer će nam oni biti još veći poticaj protiv protivnika kakav je zagrebački Dinamo", bio je Dajin apel kojim je zatvorio konferenciju.

O Ballkaniju se u Hrvatskoj malo zna. Na Transfermarktu je momčad procijenjena na 5,43 milijuna eura, a u prošlom kolu je minimalno izgubila na gostovanju kod Viktorije iz Plzeňa. Česi su postigli jedini gol na utakmici tek u 73. minuti, što govori da je kosovski predstavnik bio prilično tvrd orah.

Ballkani je dvostruki uzastopni prvak Kosova, a i prošle sezone nastupio je u Konferencijskoj ligi. Prvi je kosovski klub koji je izborio nastup u skupinama UEFA-inih natjecanja. Dolazi iz Suhereke, gdje domaće utakmice igra na malom stadionu s umjetnim travnjakom, a europske mora u Prištini. Vlasnik je kluba tamošnji bogati građevinar tako da su igrači dobro plaćeni i za tamošnje uvjete žive vrlo dobro. Dakle, dobro su motivirani i utrenirani.

Jakirović opasno živi

Ljetos su ostali bez dvojice važnih igrača - Meritona Korenice i Albiona Rrahmanija, koji je prodan Rapidu iz Bukurešta za 600 tisuća eura, no pojačali su dovođenjem mladih i uspjeha gladnih igrača iz tamošnje lige.

Iako mu nedostaje nekoliko važnih igrača, iako bi se moglo zaključiti da je Ballkani opasna nagazna mina, Dinamo je popriličan favorit na hrvatskim kladionicama. Koeficijent na pobjedu Modrih je 1,75, a domaćina 5,5.

Za Dinamo i njegova trenera Sergeja Jakirovića to je vrlo važna utakmica i zbog činjenice što je izgubio u derbiju s Hajdukom, pa još jedan negativan rezultat nikako ne bi dobro sjeo čelnicima Modrih, a i zbog skupljanja bodova za bildanje europskog koeficijenta i mogućnosti da sljedeće sezone izbore izravan plasman u Ligu prvaka, ako budu prvaci Hrvatske.

Doduše, Modrima nikako ne ide na ruku pobjeda Šahtara protiv Antwerpena i sada su šanse još manje za izravan plasman u Ligu prvaka, ali teorija još igra, no moraju isključivo pobjeđivati u Konferencijskoj ligi i nadati se da će Šahtar gubiti u Ligi prvaka.

Ako bi pak Dinamo koji slučajem izgubio u Prištini, možemo zamisliti da bi se Jakiroviću opasno zatreslo nakon poraza i blijede igre u Splitu, a prije toga i u Pragu.

Modri bi mogli nastupiti u sljedećoj postavi:

Nevistić – Mihajličenko, Perić, Šutalo, Moharrami – Bulat, Mišić – Menalo, Baturina, Vidović – Emreli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider