Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očajni plavi

Dinamo odigrao najlošiju europsku utakmicu u zadnjih desetak godina i pao bez ispaljenog metka na Kosovu

Ballkani je slavio 2:0 protiv Dinama u 2. kolu Konferencijske lige.

Galerija Ballkani - Dinamo Josip Mišić Gabriel Vidović +3 Ivan Nevistić

U susretu 2. kola C skupine Konferencijske lige Dinamo je na gostovanju u Prištini izgubio od Ballkanija sa 0-2 upisavši prvi poraz u skupini.

Golove za kosovski sastav zabili su Almir Kryeziu (45) i Walid Hamidi (83).

Nakon uvjerljive domaće pobjede (5-1) nad Astanom u prvom kolu Konferencijske lige, Dinamo je na gostovanju u Prištini doživio šokantan poraz.

"Modri" su u Prištinu doputovali bitno oslabljeni. Sergej Jakirović je zbog ozljeda i bolesti imao velikih problema sa sastavom. "Modrima" su nedostajali Bruno Petković, Dario Špikić i Stefan Ristovski zbog ozljeda, Robert Ljubičić zbog bolesti, dok Arijan Ademi nije niti prijavljen za grupnu fazu KL. Problema je imao i Josip Drmić. Međutim, bez obzira na brojne izostanke, Dinamo je odigrao ispod svake razine.

Ballkani - Dinamo VIDEO Dinamova obrana opet je zaspala: Pogledajte pogodak Kosovara za veliko vodstvo divider

Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela. Qendrim Zyba je prebacio Dinamovu obranu, Kryeziu je utrčao u našao se ispred Nevistića i lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Turski sudac Atilla Karaoglan je poništio gol zbog zaleđa, no VAR je pokazo kako je kosovski napadač bio u dobroj poziciji.

Ballkani je veliku pobjedu potvrdio u 88. minuti nakon što je Šutalo izgubio loptu, a Hamidi se sjurio na gol i pogodio pored Nevistića za 2-0.

Lawrence Stroll Vlasnik Aston Martina diže pobunu protiv proširenja: "Formula 1 trenutno 'gori', ne treba nam nova momčad" divider

U prvom susretu iz ove skupine Viktorija Plzen je na gostovanju preokretom pobijedila Astanu sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Astana je povela u 51. minuti golom hrvatskog nogometaša Marina Tomasova, no Viktorija je okrenula rezultat preko Tomaša Choryja (54) i Jana Kopica (57).

Za Astanu je branio Josip Čondrić, a svih 90 minuta za domaći sastav je odradio i Tomasov.

Marin Tomasov Ludih šest minuta u Dinamovoj skupini: Tomasov zabio, Česi brzo preokrenuli divider

Na ljestvici vodi Viktorija sa šest bodova, Dinamo i Balkani imaju po tri boda, dok je Astana na "nuli".

Dinamu sada slijede dva ogleda protiv Viktorije. Prva utakmica je 26. listopada na stadionu Maksimir, a uzvrat 9. studenog u Plzenu.

REZULTATI:

Astana - Viktorija Pl. 1-2 (Tomasov 51 / Chory 54, Kopic 57)

Ballkani - Dinamo 2-0 (Kryziu 45, Hamidi 83)

BALLKANI - DINAMO 2:0

Sastavi:

Tablica skupine C:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider