Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će fajta za prvo mjesto

Ludih šest minuta u Dinamovoj skupini: Tomasov zabio, Česi brzo preokrenuli

U drugom kolu skupine C Konferencijske lige Viktoria Plzen je kao gost slavila protiv Astane u Kazahstanu.

Marin Tomasov (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

U ranijem terminu odigrana je utakmica drugog kola skupine C Konferencijske lige između Astane i Viktorije Plzen, a konačan rezultat bio je 1:2.

Česi su u Kazahstanu došli do druge pobjede u ovoj grupi, u kojoj se još nalaze Ballkani i Dinamo.

Astana je povela u 51. minuti golom hrvatskog nogometaša Marina Tomasova, no Viktorija je okrenula rezultat preko Tomaša Choryja (54) i Jana Kopica (57).

Za Astanu je branio Josip Čondrić, a svih 90 minuta za domaći sastav je odradio i Tomasov.

Prvo poluvrijeme je obilježila skromna predstava na obje strane. Najzanimljivija situacija dogodila se u 23. minuti kada je Tomasov postigao pogodak nakon velike pogreške gostujućeg vratara Jindricha Staneka, no hrvatski nogometaš je bio u zaleđu.

Ourega je uputio dugačku loptu prema Tomasovu, Stanek je istrčao iz kaznenog prostora pokušavši ispucati loptu, no promašio je, nakon čega je Tomasov sa 20-tak metara zabio u praznu mrežu. No, 36-godišnji Zadranin je bio u zaleđu.

Tomasov je suparničku mrežu zatresao i u 51. minuti, a ovoga puta sve je bilo čisto. Astanin kapetan je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je okrznula Samsona Dweha, te malo promijenila smjer prevarivši Staneka.

Viktoria Plzen od 54. do 57. izvela preokret

Viktorijin odgovor je bio munjevit. Češki sastav je za svega šest minuta okrenuo rezultat. Tomas Chory je izjednačio u 54. minuti lijepim udarcem glave nakon savršene duge lopte koju je poslao Dweh. Samo tri minute kasnije Jan Kopic je pucao s ruba kaznenog prostora svladavši Čondrić za 2:1.

Najbliže izjednačenju Astana je bila u 83. minuti kada je sa 16 metara odlično pucao Max Ebong, ali je češki vratar sjajno reagirao.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider