Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nacionalni interes

Održan sastanak oko obnove Maksimira i Poljuda: Ulaganje u infrastrukturu je strateški cilj

Maksimir i Poljud sportske su građevine od nacionalnog interesa.

Maksimir (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je tijekom ponedjeljka radni sastanak s gradonačelnicima Zagreba i Splita, Tomislavom Tomaševićem i Ivicom Puljkom, na temu gradskih stadiona Maksimir i Split, koje je Vlada Republike Hrvatske proglasila građevinama od nacionalnih interesa.

Ante Rebić VIDEO Ante Rebić službeno predstavljen u klubu možda i najvatrenijih navijača na svijetu divider

Sukladno novom Zakonu o sportu, a na temelju prijedloga Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 6. srpnja 2023. godine donijela Odluku o proglašenju gradskih stadiona Maksimir i Poljud, sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Današnji sastanak nastavak je aktivnosti Vlade da zajedno s gradovima, u čijem su vlasništvu navedeni stadioni, pomogne obnovu odnosno rekonstrukciju ova dva kapitalna sportska objekta. Na sastanku je ministrica Brnjac sa suradnicima, gradonačelnicima predstavila sve aktivnosti koje gradovi moraju učiniti za sufinanciranje izgradnje ili obnove sportske građevine od nacionalnog interesa.

Anthony Taylor Premier liga kao i HNL: Strogo će kažnjavati prigovaranje sucima divider

Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan je od najvažnijih strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske te je do sada uloženo više od 10 milijuna eura u obnovu ili izgradnju oko 170 sportskih projekata diljem Hrvatske. Što se tiče sportskih građevina od nacionalnog interesa, kao prvi korak Vlada je osigurala 27 milijuna eura za sljedeće dvije godine.

„Razgovarali smo koji su daljnji koraci gradova kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili projekti da bi se iskoristila financijska sredstva koja je država po prvi puta osigurala za sportske građevine od nacionalnog interesa“, izjavila je ministrica Brnjac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider