Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klub stoji iza Hrvata

Novi detalji u dopinškoj aferi Marija Vuškovića: Potez suda nagovještava sretan završetak?

Hrvatski nogometaš Mario Vušković ne igra za HSV od studenog zbog pozitivnog testa na doping.

Mario Vušković (Foto: Guliver Images)

Njemački nogometni savez (DFB) odgodio je treće saslušanje Marija Vuškovića, mladog hrvatskog nogometnog reprezentativca i člana HSV-a koji je pao na dopinškom testu.

Igračev odvjetnik predao je četiri nove dodatne procjene neovisnih stručnjaka koji proturječe rezultatirama testiranja, tako da je predsjednik Stephan Oberholz prebacio saslušanje za sljedeći tjedan, odnosno 17. ožujka, piše njemački Bild.

Mateo Kovačić VIDEO Kovačić oduševio Engleze, a svi izdvajaju jedan detalj: Izigrao je Modrićeva nasljednika divider

Predsjednik suda kontaktirao je doktora Jeana Francoisa Naudu, kanadskog specijalista za EPO, da napravi još jedno izvješće, ali i uzme uzorak C.

Novi uzorak još nije stigao, a Nauda uvjerava da je laboratorij iz Kresiche, koji je uzeo prva dva uzorka prema kojima je Vušković pozitivan na EPO, ispoštovao protokol antidopinške agencije.

Kanadski stručnjak ne želi uzimati još jedan uzorak, pa je za uzimanje uzorka C preporučio neutralan laboratorij.

Klub i suigrači stali iza Hrvata

To su dobre vijesti za hrvatskog nogometaša, koji ima veliku podršku kluba, ali i suigrača koji su mu izrazili podršku nakon posljednjeg susreta.

Jean Luc-Dompe, strijelac pogotka za HSV, uzeo je Vuškovićev dres te ga podignuo visoko prema navijačima kao znak podrške nekadašnjem igraču Hajduka koji se i dalje bori kako bi dokazao svoju nevinost u vezi s optužbama za uzimanje dopinga.

Vušković za Hamburg ne igra od studenoga prošle godine kada je bio pozitivan na eritropoetin, s tim da je i uzorak B potvrdio prvotni nalaz. Vušković se zbog toga suočava s teškom kaznom, ali i dalje vjeruje u svoju nevinost te je pokušava dokazati na sudu.

Vuškovićeva doping agonija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider