Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Naš hrvatski ratnik"

VIDEO Kovačić oduševio Engleze, a svi izdvajaju jedan detalj: Izigrao je Modrićeva nasljednika

Mateo Kovačić odigrao je sjajnu utakmicu kao kapetan Chelseaja u Ligi prvaka protiv Borussije.

Mateo Kovačić (Foto: Afp)

Chelsea, predvođen kapetanom Mateom Kovačićem, osigurao je plasman u četvrtfinale Lige prvaka. U uzvratnom su susretu pobijedili Borussiju Dortmund i s ukupnih 2:1 prošli dalje.

Za pobjedu su zabili Raheem Sterling i Kai Havertz, a drugi pogodak londonske momčadi s bijele točke žestoko je razbjesnio goste iz Njemačke. Ipak, nakon utakmice dosta se priča o dobroj igri hrvatskog nogometnog reprezentativca.

Kovačić se zadržao na travnjaku sve do 83. minute, oduševio je trkom i zalaganjem na terenu, a u redovima londonske momčadi najviše je puta oduzeo loptu protivnicima: 

Brojne pohvale na račun Vatrenog

"Naš hrvatski ratnik. Mateo Kovačić briljantan je nogometaš", napisao je jedan navijač Bluesa na Twitteru, a drugi dodao:

"Kovačić je uništio vezni red Borussije Dortmund, kao i obično. Čarobnjak iz veznog reda."

Chelsea - Borussia Dortmund Borussia sipa gnjev nakon ispadanja iz Lige prvaka: "Svi su vidjeli što je napravio" divider

"Najbolji igrači bili su Kovačić i Chilwell. Dominirali su sredinom i lijevim krilom", napisao je treći navijač.

"Nije slučajnost da je u posljednje dvije utakmice, u kojima je Kovačić startao, Chelsea pobijedio. Kada on igra s Enzom Fernandezom u veznom redu, to čini razliku", napisao je engleski novinar Frank Khalid.

Svi izdvajaju jedan potez Kovačića

"Svaki igrač s kojim sam pričao rekao je da mrzi igrati protiv Kovačića", kazao je bivši engleski nogometaš Joe Cole za BT Sport pa dodao:

"Možete imati Messija, Maradonu i ostale u svojoj momčadi, ali ako nemate igrača koji vas može izvući iz presinga, u problemima ste."

Jedan navijač Bluesa na Twitteru je izdvojio zanimljivu situaciju sa susreta u kojoj je Kovačić nasamario Judea Bellinghama, jednog od najpoželjnijih igrača svijeta, za kojeg se predviđa da bi mogao naslijediti Luku Modrića u dresu Real Madrida.

Slaven Bilić Uručio otkaz Biliću i za 20 minuta predstavio novog trenera: Evo koliko će Hrvat dobiti za otkaz divider

"Mateo Kovačić doslovno je smanjio vrijednost Judea Bellinghama za 70 milijuna funti."

Kompilaciju najboljih poteza Kovačića na utakmici možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider