Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi zaplet

Novosti o slučaju Marija Vuškovića: “Nije pronađena ni najmanja sumnja na doping“

Mario Vušković suspendiran je zbog sumnje na doping, a u javnost su isplivale nove informacije.

Mario Vušković (Foto: Afp)

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza u ožujku ove godine proglasio je 21-godišnjeg mladog hrvatskog reprezentativca Marija Vuškovića krivim za uzimanje krvnog dopinga EPO i izrekao mu kaznu od dvije godine. Vušković je od početka negirao optužbe za doping te se žalio.

Dokazi o nabavi dopinga nisu pronađeni

Njemački portal Süddeutsche Zeitung prenio je vijest kako niti u Vuškovićevim mailovima, porukama i nalozima istražitelji nisu pronašli dokaze o upotrebi EPO dopinga stoga je istraga protiv nogometaša obustavljena.

Grčka policija Šokantno priznanje grčke policije: Nisu ni otvorili poruku hrvatskih službi da stižu Bad Blue Boysi divider

Da nešto u cijeloj priči oko doping skandala nije kako treba istaknuo je i njemački znanstvenik Lorenz Adlung, naglasivši kako postupak koji je proveden nad igračem više nije mjerodavan.

Vušković i njegov tim spremaju se pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lausanni dokazati da igrač nije uzimao doping. Glavnu ulogu u zastupanju igrača preuzeo je Paul Green, poznati američki odvjetnik koji ima bogato iskustvo pred CAS-om, posebice kada je riječ o EPO dopingu.

On je zastupao osvajača srebrne olimpijske medalje Petera Bola koji je Nakon negativnog B-uzorka na EPO oslobođen krivnje.

Ostaje zabrana DFB-a

Drugi kazneni postupak s kojim se suočava Vušković provodi se pred njemačkim državnim odvjetništvom i on se razlikuje po tome što tužiteljstvo mora dokazati da je hrvatski nogometaš uzeo doping.

Kako niti jedna od komunikacijskih veza koje su istražitelji provjeravali nije ukazivala na to da je Vušković nabavljao zabranjeno sredstvo, istraga je prekinuta.

Uhićeni Bad Blue Boysi Podignuta optužnica protiv Bad Blue Boysa: Evo za što ih se sve tereti divider

Medicinski testovi su jednako potvrdili sumnju na doping kao i test na detektoru laži koji je Hrvat prošao u Manchesteru. Početkom ovog tjedna, Vuškoviću su vraćeni mobilni telefoni i laptop koji mu je oduzet tijekom pretresa od strane javnog tužilaštva.

No, to ne znači da će se Vušković vratiti igranju nogometa. Ostaje mu zabrana Njemačkog nogometnog saveza (DFB-a) sve dok pred CAS-om ne dokaže kako nije uzimao zabranjenu supstancu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider