Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
Mnogo velikih imena

Nogometni Crni petak: Ove zvijezde možete dobiti za siću

S obzirom da je danas famozni Crni petak, inače u Americi jedan od najluđih dana za kupnju koji iskorištavaju milijuni ljudi diljem svijeta, bio bi red da se pozabavimo i nogometnim ''Black Fridayom''.

Alexis Sanchez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Do zimskog prijelaznog roka preostalo je još 38 dana, kada će svi oni kojima ugovor istječe 30. lipnja 2018. moći pregovarati s drugim klubovima. FIFA je omogućila klubovima da tih šest mjeseci mogu kontaktirati bilo kojeg igrača kojem na ljeto istječe ugovor bez prethodne dozvole njihovog matičnog kluba.

Na tom popisu igrača nalazi se i Lionel Messi, iako on na neki način ne zadovoljava taj standard. Naime, Messi je samo na papiru slobodan igrač, jer Barcelona tvrdi da je ugovor obnovljen na ljeto. Objavio je to i predsjednik Bartomeu, koji je izjavio kako Messi već uživa u novom ugovoru. Jedino što nedostaje u cijeloj priči je službena potvrda, odnosno fotografija potpisivanja ugovora.

Unatoč tome, postoje mnogi drugi igrači koji će od 1.1 moći slobodno pregovarati. Krenut ćemo od vratara među kojima su i dvije legende poput Casillasa i Buffona, ali prema Buffonovim riječima on završava svoju karijeru. Ugovor istječe i golmanu Athletica Kepi, kojega smatraju budućnošću španjolske reprezentacije.
Obrambeni kvartet čine veterani Chiellini i Miranda kojima se pridružuju Unitedov Daley Blind i Juanfran Torres. Iskusni braniči koji bi u mnogim sredinama bili pojačanje.

Što se tiče veznog reda, među imenima koja se najviše spominju je njemački dragulj Leon Goretzka, koji se nalazi na meti Bayerna i Barcelone. Čini se kako je odlučio da neće produljiti sa Schalkeom i preostaje za vidjeti gdje će nastaviti karijeru. Neizvjesna je budućnost i oko veznjaka Liverpoola Emrea Cana.

Ipak, klub koji bi mogao najviše izgubiti je Arsenal. Naime, Topnici bi lako mogli ostati bez Mesuta Özila i Alexisa Sancheza. Za prvotnog se zanima ManUtd, ali spominje se i Barcelona, dok bi Sancheza voljeli vidjeti City i PSG, a spominje se i Real.

Ugovor istječe i Zlatanu Ibrahimoviću, ali kod njega se nikad ne zna. Iza sebe ima ozbiljnu ozljedu koljena i podosta sezona u nogama. No, kako se vratio u United, moguće je da s njim odradi još jednu godinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider