Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgubili desetke milijuna eura

Bayern i Barca u utrci za mladu zvijezdu: Posao im kvari rekordna ponuda

Iako je ljetni prijelazni rok tek završio, klubovi već kuju planove za onaj zimski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljetni prijelazni rok tek je završio, a već se kuju planovi za zimski. Jedna od najatraktivnijih lovina bit će Leon Goretzka, mlada zvijezda Schalkea koja ima ugovor do kraja ove sezone.

22-godišnji veznjak povezuje se s Bayernom, ali i Barcelonom, čiji su skauti zbog Goretzke pohodili prvu utakmicu Bundeslige između Schalkea i RB Leipziga.

Zimski prijelazni rok je, teoretski, zadnja prilika Schalkeu da unovči svoju mladu zvijezdu, jer na ljeto može besplatno potpisati za nekog od europskih velikana. S obzirom na cifre koje se vrte u današnjem nogometu, Schalke bi mogao izgubiti i desetke milijuna eura.

No, u Gelsenkirchenu imaju drugu viziju. Prema pisanju njemačkog Kickera, spremni su Goretzki ponuditi novi ugovor koji bi mu donio čak 10 milijuna eura po sezoni, čime bi postao najplaćeniji igrač u povijesti Schalkea.

Schalke mora prestati puštati najbolje igrače besplatno

Njemački klub je prošle sezone potrošio 80 milijuna na plaće, a takva visoka potrošnja, koja im je donijela tek 10. mjesto Bundeslige, bila je predmet kritika. Klub iz Gelsenkirchena ove je sezone srezao troškove i na plaće će potrošiti oko 50 milijuna eura, zbog čega se otvara prostor za astronomsku Goretzkinu plaću.

Za usporedbu, godišnja plaća Luke Modrića u Real Madridu procjenjuje se na sedam milijuna eura, njegov kolega iz veznog reda Toni Kroos zarađuje oko 12 milijuna, dok je u Schalkeu najveća plaća četiri milijuna eura koliko zarađuje Jevhen Konopljanka.

''Volio bih da do zimske stanke situacija oko Goretzke bude jasna'', rekao je Bildu sportski direktor Schalkea Christian Heidel.

Za Goretzku se interesiraju i Liverpool, Chelsea, Manchester City i Manchester United, ali navodno su u Schalkeu spremni poslušati samo ponude Bayerna i Barcelone. U svibnju se pisalo da je Goretzka sve dogovorio s Bayernom, ali on je to demantirao.

Sezona lova na Leona Goretzku je otvorena, a Schalke mora spriječiti novi besplatni transfer iz svojih redova. Prošlog ljeta izgubili su Joela Matipa koji je besplatno prešao u Liverpool, dok je ovog ljeta njegovim stopama krenuo Sead Kolašinac koji je postao novi igrač Arsenala. Schalke je tako izgubio desetke milijuna eura, a sada im isti scenarij prijeti i s njihovim najvrjednijim eksponatom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider