Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'bilo bi dosta'

Grande Gigi Buffon objavio dan kada odlazi u mirovinu: Fanovi u suzama!

Gianluigi Buffon često je znao reći da će braniti do 50. godine, no čini se da je posljednji poraz u finalu Lige prvaka ostavio itekako traga na njemu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih vratara današnjice ali i svih vremena, Gianluigi Buffon, otkrio je dan kada će reći zbogom nogometu.

"Umirovljenje nakon Rusije 2018. godine? Da, to je plan, 99.9 posto će biti tako. Imat ću još jednu intenzivnu sezonu s vrlo važnim ciljevima. Nakon toga mislim da je došlo vrijeme da kažem 'bilo bi dosta'", otkrio je Buffon i vjerojatno rastužio njegove brojne fanove.

"Zajedno s Andreom Agnellijem (predsjednikom Juventusa) imam dogovor: ako osvojimo Ligu prvaka, onda ću ostati još jednu sezonu i pokušati osvojiti FIFA Klupsko svjetsko prvenstvo i druge trofeje", zaključio je Talijan u razgovoru za Sky Sports Italiju.

Prije devet dana Buffon po drugi put u posljednje tri godine nije uspio osvojiti jedini veliki trofej koji nedostaje u njegovoj čudesnoj karijeri - Ligu prvaka. Nakon Barcelone 2015. godine (1:3), ove je bolji u finalu bio Real Madrid i to s uvjerljivih 4:1.

Ukoliko ne osvoji Ligu prvaka, Buffon se od aktivnog igranja nogometa želi oprostiti nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na koje će se Italija vjerojatno plasirati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider