Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva zavrzlama

Nogometaš Wolvesa završio na popisima dva izbornika u istoj reprezentativnoj pauzi

Mateus Mane iz Wolverhamptona završio je na popisima Engleske i Portugala U-18.

Engleska (Foto: Profimedia)

Engleska reprezentacija kroz godine se već nalazila u ovakvoj situaciji, kad je uručila pozive Jacku Grealishu i Declanu Riceu koji su umjesto Republike Irske odabrali igrati za Tri lava, međutim ovaj put dogodilo im se da su uvrstili na popis U-18 reprezentacije igrača koji je i na popisu portugalskog izbornika u tom uzrastu.

Wolverhamptonov Mateus Mane istovremeno je završio na popisu engleske i portugalske selekcije do 18 godina. Oba izbornika objavili su svoje popise u petak za nadolazeće međunarodne akcije, a Mane je i na jednom i na drugom.

Već igrao za obje reprezentacije

Talentirani 17-godišnjak predstavljao je već Englesku na prošlom popisu, da ironija bude veća upravo protiv Portugala, ali prošle sezone igrao je za portugalsku reprezentaciju do 17 godina.

Kako selekcije do 18 godina nisu u UEFA-inim dobnim skupinama, obje nacije imaju ga pravo zvati. No, jasno je kako s logističke strane neće moći igrati za obje reprezentacije tijekom sljedeće reprezentativne stanke.

Treba li Dalić odmah zvati Luku Vuškovića?

Ukupno glasova:

Mladi Lavovi igrat će 11. listopada protiv Švedske na međunarodnom turniru, a Portugal će svoju utakmicu na turniru na kojem oni sudjeluju igrati 24 sata ranije. Ipak, trebao bi zaigrati za Engleze, tvrde tamošnji mediji.

Nije jasno za koga će igrati na seniorskoj razini

No, još nije jasno koju će reprezentaciju odabrati na seniorskoj razini, rodio se u Barreiru u Portugalu, ali ima dvojno državljanstvo koje mu omogućuje nastup za obje nacionalne momčadi.

Mladić je impresionirao u svom klubu sa dva gola i dvije asistencije u samo tri nastupa za Wolvese u Premier ligi do U-18 godina.

Mark Allen Sportska zvijezda zaradila četiri milijuna eura pa bankrotirala: "Sram me priznati gdje danas živim" divider

Josip Juranović i Ansu Fati Tepali su mu da je novi Messi, ali u tri godine cijena mu je pala četiri puta i sad ga se žele riješiti divider

Hrvatska u 3-5-2 sustavu HRVATSKA – ŠKOTSKA Raniji prijenos, Vatreni opet na Maksimiru divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta