Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teret messijeve desetke

Tepali su mu da je novi Messi, ali u tri godine cijena mu je pala četiri puta i sad ga se žele riješiti

Ansu Fati sve je češće na klupi Barcelone, a sve manje na travnjaku i Katalonci su mu poručili - pronađi novi klub.

Josip Juranović i Ansu Fati (Foto: Profimedia)

Barcelonin nekoć veliki talent Ansu Fati bio je projiciran kao sljedeća velika stvar poslije Lionela Messija, međutim u samo pola desetljeća na velikoj sceni njegova se zvijezda polako ugasila, a sad sa samo 21 godinom tjeraju ga iz kluba.

Mnogi su bili sljedeći Leo Messi, ali samo je jedan pravi, čini se. Tako su pričali i o Ansu Fatiju još kad je imao 16 i kad ga je Ernesto Valverde pogurao u prvu momčad zbog ozljeda Luisa Suareza i slavnog Argentinca, međutim čim su se oni vratili, čudesni španjolski klinac pao je u zaborav i ondje ostao.

Pokušali ga vratiti iz mrtvih posudbom u Brigton

Pokušali su ga trgnuti iz mrtvih lani poslavši ga na posudbu u Brighton, ali brojne ozljede, čini se, učinile su svoje, ove sezone odigrao je tek 28 minuta i Barca ne bi imala ništa protiv njegova skorašnjeg odlaska. Dapače, željeli bi ga se riješiti već u siječnju.

Hansi Flick isprobao ga je u Ligi prvaka, dao mu siću protiv Monaca i oko 25 minuta u visokoj pobjedi protiv Young Boysa, ali u La Ligi nije primirisao travnjaku.

Ozljeda stopala u tome ga je spriječila jer je propustio prvih pet utakmica, protiv Villarreala je bio na klupi, a s nje je pogledao okršaje s Getafeom i Osasunom, poslije čega mu je Nijemac poručio – ne trebam te više.

Ansu Fati Ansu Fati (Foto: Profimedia)

Poručili njegovu agentu - pronađite novi klub

Diario Sport tvrdi kako su mu u klubu preporučili da potraži novu sredinu, već u siječnju može otići, bilo na posudbu ili kao trajan transfer. On se još nada da može nešto napraviti u Kataloniji, međutim njegov agent Jorge Mendes bio je na sastanku s klupskom upravom i jasno mu je da će to biti vrlo teško.

Ugovor mu istječe 2027. godine, a Katalonci se nadaju kako bi igrama negdje na posudbi mogao podići svoju cijenu te kako bi na kraju godine na njemu mogli nešto zaraditi. Postoje španjolski klubovi koji su navodno zainteresirani, međutim zasad još ništa konkretno.

Fati, čini se, nije izdržao teret Barcelonine desetke, sveti broj dobio je na leđa po odlasku Lionela Messija, međutim ostalo je samo na projekcijama. Prije samo tri godine vrijedio je 80 milijuna eura, a sad vrijedi gotovo četiri puta manje.

Cijena mu pala na samo 20-ak milijuna eura

Iako ga procjenjuju na 25 milijuna eura, ta je cijena frizirana zbog španjolske putovnice i pedigrea u La Masiji, da se preziva Fatić, vjerojatno bi sad vrijedio 250 tisuća eura. Lani je u 19 odigranih utakmica za Brighton zabio samo dva gola prosječno igrajući 28 minuta po susretu, a ove vjerojatno neće dobiti ni toliko. Sigurno, ostane li u katalonskoj metropoli.

Barca se nada izvući desetak milijuna eura na njemu jer ima deset nastupa za reprezentaciju Španjolske i dva gola. Između ostalih i onaj protiv Hrvatske u finalu Lige nacija, međutim u nacionalnoj momčadi ga nema točno godinu dana, posljednju priliku dobio je u kvalifikacijama za Euro protiv Norveške.

Hrvatska u 3-5-2 sustavu HRVATSKA – ŠKOTSKA Raniji prijenos, Vatreni opet na Maksimiru divider

Uroš Spajić Kapetan Zvezde reagirao na Vučićevu prozivku pa ubrzo zažalio divider

Luka Vušković Engleski mediji Vuškovića uspoređuju sa stoperom Spursa od 55 milijuna eura divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta