Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hvata formu

Nikola Vlašić uoči povratka na "mjesto zločina" otkrio zašto još nije onaj pravi

Hrvatski reprezentativac poslije obaveza u nacionalnoj momčadi vraća se na stadion na kojem je započela njegova premierligaška priča…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham i Nikola Vlašić ove nedjelje će na put u Liverpool gdje ih očekuje njegov prvi klub u Permier ligi Everton. Niksiju će gostovanje na Goodison Parku biti posebno iskustvo jer se vraća na stadion od kojeg se prije nekoliko godina neslavno oprostio.

Sa samo 19 godina Vlašić je 2017. godine napustio matični Hajduk i kao tinejdžerska senzacija stigao u Everton. Doveo ga je aktualni šef Barcelone Ronald Koeman, a za klub iz plavog dijela grada Beatlesa odigrao je 19 utakmica.

Zabio na europskom debiju za Everton na tom stadionu

Doduše, zabio je u svom debiju u Europa ligi na tom stadionu, međutim sve poslije bilo je kao iz noćne more. Razvoj njegove tad mlade karijere nago je usporio kad je čovjek koji ga je doveo morao otići iz kluba. Kod njegovih nasljednika dobivao je minutažu na kapaljku, ali odlaskom u CSKA vratio je izgubljeno u Evertonu.

gol expired VIDEO Nikola Vlašić zabio za pobjedu, VAR sve poništio, evo i zbog čega divider

Poslije samo četiri utakmice kod Sama Allardycea odigrao je samo četiri utakmice, a kad je u klub stigao Marco Silva 2018. godine, Niksi je zapalio u Rusiju, najprije na posudbu u moskovski CSKA pa kasnije i trajno.

Čak 33 gola i 21 asistenciju kasnije, vratio se u Premier ligu potpisavši za West Ham etabliran kao standardni hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih mladih igrača na starom kontinentu, a sad će se konačno vratiti i na stadion na kojem je započeo njegovo inozemno iskustvo…

Pamti samo lijepe dane

“Imam samo lijepe uspomene iz Evertona, ali sad sam igrač West Hama i nadam se pobjedi za vikend. Na tom sam stadionu uvijek imao dobar osjećaj“, započeo je Vlašić.

gol expired Najveći dobitak obrana i Stanišić, najviše brine Vlašić: Kramarić mora zabijati, možda je trebao pucati penal divider

“Goodison Park je izuzetno neugodan teren, tamo je uvijek teško igrati jer su navijači posebno glasni i pomažu svojima, a otežavaju suparnicima, no smatram kako je naša momčad puna iskusnih igrača koji su naviknuti igrati u takvoj atmosferi. Uostalom, riječ je o gostujućoj utakmici, a one su u Permier ligi sve teške.“

Još se navikava

Vlašić nije jedini koji na Goodison putuje po iskupljenje i koji će imati nešto za dokazati, mora se potvrditi i njegova čitava momčad koja je u nešto lošijoj formi u zadnje vrijeme u odnosu na sami start sezone.

gol expired West Ham nastavlja puhati za vrat vodećima: Okrenuli utakmicu u gostima kod Leedsa divider

“Treba nam ta pobjeda, osobito poslije onog poraza od Brentforda, moramo se vratiti u domar ritam i osvojiti tri boda“, rekao je pa komentirao svoju lošiju formu: “Uživam otkad sam došao, ali moram se naviknuti na klub, igrače i novi grad. Mislim da će bivati sve bolje kako vrijeme bude prolazilo“, podvukao je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider