Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nije me strah"

Kovač se predstavio u Monacu, otkrio kako se sve odigralo: "Prvo ću nazvati Dadu Pršu"

Bivši hrvatski izbornik predstavio se javnosti kao novi trener slavnog francuskog kluba.

Niko Kovač (Foto: Afp)

Niko Kovač novi je trener Monaca. Bivši hrvatski izbornik devet je mjeseci bio bez posla nakon odlaska iz Bayerna; dugo se nagađalo gdje bi mogao nastaviti karijeru, često se spominjala Hertha iz rodnog Berlina, pa se odjednom u igri pojavio Monaco i osigurao Kovačeve usluge.

Na prvoj press-konferenciji Kovač je otkrio da je i njega iznenadio takav rasplet.

''Bilo je to iznenađenje i jako brzo se dogodilo. Zato i pričam samo na engleskom", rekao je Kovač, koji je na početku pressice najavio da će nastojati popraviti francuski i na tom jeziku komunicirati s novinarima.

Lionel Messi i Luka Modrić Navijači odabrali: Nepravda prema Modriću? Messi nije najbolji, razočarao srpski napadač Reala

"Monaco je veliki klub, cilj je vratiti ga gdje pripada, na internacionalnu razinu", rekao je.

Hrvatski nogometaši ostavili su dubok trag u Monacu, posljednji je bio Danijel Subašić koji je s vremenom izrastao u klupsku legendu.

"Počeo je u drugoj ligi i ovdje odradio odličan posao. Nismo se čuli. Nazvat ću ga svakako, ali prvo ću nazvati Dadu Pršu koji je igrao ovdje, a bili smo suigrači."

Marcelo Bielsa Dobio je ulicu nakon velikog uspjeha, a ovim potezom Luđak je opet oduševio: Lijepa gesta slavnog trenera

Nije želio davati najave kakav će nogomet igrati Monaco u sljedećoj sezoni.

"Svaki trener ima svoju filozofiju. Radio sam u Frankfurtu i Bayernu, dvije različite momčadi. Moram vidjeti u kakvom su stanju igrači da bi se adaptirao i odabrao pravu taktiku."

Klub je u posljednje vrijeme često mijenjao trenere. Kovač je dobio pitanje hoće li mu to stvoriti pritisak.

"Ne", bio je kratak i rezolutan.

Nastavi čitati

Nastavi čitati