Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U padu nakon povijesne sezone

Što čeka Kovača u novom klubu? Već dugo lutaju, ulaganja su velika, a legenda i povratnik nisu se proslavili

Niko Kovač pronašao je novi posao nakon višemjesečne pauze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač ima novi klub – nekoliko je mjeseci pauzirao nakon odlaska iz Bayerna pa je preuzeo francuskog prvoligaša Monaco.

Monaco je ne tako davno bio senzacija i hit francuskog, ali i europskog nogometa. Sjajna momčad prekinula je dominaciju PSG-a i osvojila naslov 2017., a iste sezone došli su i do polufinala Lige prvaka.

Bila je to nezaboravna momčad – u napadu Kylian Mbappe i Radamel Falcao, Fabinho i Bernardo Silva u vezi, Danijel Subašić na golu…

Prije Kovača mijenjali trenere kao čarape

Velikani su se pomamili za članovima te uzbudljive družine i vrlo brzo očerupali momčad iz Kneževine. Monaco je zaradio ogroman novac, ali rezultatska krivulja otišla je u suprotnom smjeru od financijske.

gol expired Unitedovi navijači u nevjerici, fanovi umiru od smijeha: Pogledajte gluposti koje radi najskuplji stoper u povijesti divider

Sezonu nakon naslova dio šampionske momčadi još je bio na okupu pa su završili drugi, a već sezonu nakon grčevito su se borili za ostanak. Spasili su se ispadanja za svega dva boda, a sezonu su obilježile tri trenerske smjene.

Leonardo Jardim, kreator šampionske sezone, dobio je otkaz nakon lošeg starta, a zamijenio ga je Thierry Henry, koji se nije proslavio i izdržao je svega pet mjeseci prije nego što je na klupu sjeo – opet Jardim.

On je opet dobio otkaz krajem 2019., a sezonu je dovršio bivši privremeni španjolski izbornik Roberto Moreno. Sezona u Francuskoj otkazana je u 28. kolu, a Monaco je završio na devetom mjestu.

Jedna od najskupljih momčadi Francuske

Kovač, dakle, dolazi u sredinu koju je obilježilo dosta lutanja i trenerskih smjena u posljednje vrijeme. Radi se o momčadi u koju je uloženo podosta novca i očekivanja će zasigurno biti mnogo veća od 9. mjesta.

gol expired Hajdukovo dijete zabilo nož u srce Splićanima: Njegovim golom Rijeka je nadmašila Hajduk u povijesti njihova derbija divider

Primjerice, samo u Wissama Ben Yeddera i Gelsona Martinsa Monaco je prošlog ljeta uložio 70 milijuna eura. Po Transfermakrtu, Monaco je po vrijednosti igrača četvrta momčad Francuske.

Osim spomenutog dvojca, u kadru su poznata imena poput Cesca Fabregasa, Stefana Jovetića, Keite Baldea i Aleksandra Golovina. Na golu ga ipak neće čekati Danijel Subašić, koji je nedavno otišao u mirovinu.

Kovač je napravio sjajan posao u Eintracht Frankfurtu, koji je od borbe za ostanak podigao od Europe, a u Monaco stiže bogatiji i za neprocjenjivo iskustvo vođenja Bayerna. Vidjet ćemo kako će se snaći u bogatom i proslavljenom francuskom klubu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider