Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za Ligu prvaka

Ludnica u zadnjem kolu HNL-a: Drama je zajamčena, evo koje su kombinacije

U posljednjem kolu HNL past će odluka o drugom mjestu za koje kandidiraju Osijek, Lokomotiva i Rijeka…

A sad pogledajte: kako je došlo do te rijetko viđene drame u borbi za drugo mjesto u HNL-u? Donedavno otpisana Rijeka vratila se nizom pobjeda, a posljednjom: sinoć na Poljudu, u derbiju protiv Hajduka.

Kiks Lokomotive protiv Gorice pružio je Rijeci priliku da se pobjedom u Jadranskom derbiju uključi u borbu za drugo mjesto. No i Hajduk je imao motiva - potvrditi slavlje u Maksimiru te vratiti bar malo pozitive oko Poljuda.

Pred praznim tribinama domaćin je u prvom dijelu igrao, ali i darivao. A prvi u nizu darova ugrabio je Čolak u 19. minuti - na dodavanje Lončara ostao je neometan pred suparničkim vratima i zabio za 0:1.
Stvari se na početak vraćaju 20 minuta kasnije - podvalio je Jradi, uz malo sreće za 1:1 poentirao Eduok.

No još brže - Rijeka vraća vodstvo. Hajdukova desna strana je prazna, Štefulj ima svo vrijeme svijeta za kvalitetan centaršut i pronalazi Čolaka koji fino pogađa glavom.

Samo koji trenutak kasnije - Čolak pogađa i laktom, Dimitrova u lice. Sudac Batinić pokazuje mu izravni crveni karton, ali ubrzo se ipak odlučuje na VAR provjeru nakon koje mijenja odluku, poništava crveni i napadaču Rijeke daje žuti karton.

Rijeka je ostala s 11-oricom, ali i u nastavku Hajduk je dominantniji. U 69. minuti Čolina ubacuje iz kuta, lopta pogađa Raspopovića u ruku, a Batinić pokazuje na bijelu točku. S koje je siguran Mijo Caktaš za 2:2 - njegov 18. gol sezone.

I kad se činilo da će završiti podjelom bodova, korner gostiju u sudačkoj nadoknadi. Centrirao je Halilović, a Nino Galović sam s oko 11 metara pogodio za veliko slavlje Riječana, i novo teško razočaranje Splićana.

Igor Tudor ostao je bez glasa pa je pred novinare stao njegov pomoćnik Hari Vukas.

"Jako smo razočarani ovim krajnjim rezultatom, s obzirom na stanje na terenu. Uložili smo jako puno truda u ovoj utakmici, i kontrolirali veći dio utakmice, stvorili jako puno prilika, imali puno udaraca prema golu... Ali kad ovako izgubiš na kraju, normalno da moraš biti razočaran."

Trener Rijeke Simon Rožman kratko je zaključio:

"Svaka čast dečkima, ostajemo u utrci..."

Ni iz čega Rijeka se tako vratila i ostaje u utrci za drugo mjesto, s kojeg je u posljednje kolo mogla ući Lokomotiva, da je svladala neopterećenu Goricu. Krenuli su Lokosi dobro i poveli u 10. minuti pogotkom rutinera Budimira.

Istom igraču u 30. minuti poništen je gol za 2:0 - suci su procijenili da je kod Budimirovog šuta Jakić u pasivnom zaleđu smetao vrataru Kahlini...

Trener Lokomotive Goran Tomić ističe:

"Taj prijelomni moment kada nismo iskoristili šansu za 2:0 s Budimirom."

A Gorica je izjednačila u 61. minuti, nakon snalažljive i lijepe završnice Mudrinskog. Na samom kraju Kolinger je promašio nemoguće, ali kod Lokomotive ipak nema očaja.

"Da nam je netko ponudio da ćemo u zadnjem kolu odlučivat o drugom mjestu, objeručke bi to prihvatili“, poručuje Tomić.

Nema sumnje, bit će to jedno od najuzbudljivijih posljednjih kola u novijoj povijesti HNL-a. 

Zaista nevjerojatan rasplet, u kojem i Osijek treba pobjedu, i Lokomotiva treba pobjedu, a u slučaju remija: gube i jedni i drugi, a profitira Rijeka. Obje utakmice igraju se u isto vrijeme, u subotu navečer, drama je zajamčena!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider