Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav gospodin

Dobio je ulicu nakon velikog uspjeha, a ovim potezom Luđak je opet oduševio: Lijepa gesta slavnog trenera

Poznat je kao El Loco, ali poštenje i dobra djela ipak su mu na prvom mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcelo Bielsa ostvario je san navjača Leedsa - ovaj povijesno veliki, ali posrnuli engleski klub vratio je u Premierligu nakon 16 godina čekanja.

Zbog velikog uspjeha argentinski trener dobio je ulicu u Leedsu. U tom gradu ga obožavaju, a svoj status dodatno je učvrstio gestom koja je brzo postala viralna.

Bielsa je na izlasku sa stadiona zaustavio automobil, ostavio ga "pod sva četiri", izletio i zagrlio navijačicu u kolicima. Njegov potez netko je snimio, a video se brzo proširio internetom.

gol expired Englezi konačno progledali: Dali mu najveću plaću na svijetu, a brani kriminalno. Real može zapaliti svijeću! divider

Bielsa, poznat i pod nadimkom El Loco (luđak), 65-godišnji je trener koji možda nije vodio najveće svjetske klubove, ali prati ga glas jednog od najutjecajnijih trenera današnjice, pa i svih vremena. Među njegove učenike spadaju Mauricio Pochettino i Diego Simeone, a jedan je od uzora i Pepu Guardioli.

Otkad je stigao u Leeds prije dvije godine, osvojio je englesku javnost i navijače svojom karizmom i često nekonvencionalnim metodama i potezima.

gol expired Evo zašto još navijači slave povratak legendarnog kluba u Premierligu: Njezini selfiji obišli svijet divider

Prošle sezone tako je osvojio nagradu za fair-play nakon što je naredio svojoj momčadi da pusti gol jer su zabili dok je protivnički igrač ležao na travi.

Time je ugrozio šanse Leedsu za direktan plasman u Premierligu, ali sve mu se vratilo ove sezone kada je taj uspjeh postigao kao prvak Championshipa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider